Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της στον τομέα των υδρογονανθράκων, διαμηνύει η Λευκωσία

Από το energypress.gr
Αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική της στον τομέα των υδρογονανθράκων, ασκώντας πλήρως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, δηλώνει η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εξωτερικών, μετά και το ανακοινωθέν του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο η Τουρκία απειλεί ότι δεν θα επιτρέψει επ` ουδενί την έρευνα και την εξόρυξη φυσικού αερίου σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

«Αναφορικά με το υπ’ αριθμό 105 ανακοινωθέν τύπου, το οποίο εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 6 Απριλίου 2017, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήθελε να επαναβεβαιώσει την..

EKO: Στην Καλαμπάκα το πρώτο συνέδριο Πωλήσεων Εμπορίας

Από το worldenergynews.gr
Με κεντρικό μήνυμα «Ένας Στόχος: Η πρωτιά!», πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου στην Καλαμπάκα, το πρώτο Συνέδριο Πωλήσεων της ΕΚΟ ΑΒΕΕ για το 2017. 
Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από τις Πωλήσεις Λιανικής (πρατήρια), αλλά και τις βιομηχανικές πωλήσεις της εταιρείας, συζήτησαν τα σημαντικά θέματα κάθε Διεύθυνσης, ενώ παράλληλα αναλύθηκαν προτάσεις βελτίωσης σε πολλούς τομείς των πωλήσεων.

Στις εργασίες του Συνεδρίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ιωάννης Αψούρης, η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου κα Σταματία Ψυλλάκη και ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου κ. Άγγελος Κόκοτος.

Στα ιδιαίτερα..

«ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ 3,6 ΔΙΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Από το gsee.gr
Με αφορμή την λήξασα συνεδρίαση του Eurogroup και τις «διαρροές» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περί «πολιτικού συμβιβασμού», αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα, δηλώνουμε ότι αν ισχύουν οι πληροφορίες των «διαπραγματευτικών κύκλων» και οι δηλώσεις των αξιωματούχων στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τότε δεν έχουμε κανέναν απολύτως «πολιτικό συμβιβασμό», αλλά πλήρη πολιτική επικύρωση και επιβεβαίωση των υφιστάμενων και νομοθετημένων μνημονιακών πολιτικών.

Με τη γνωστή τακτική της ονομαζόμενης θεωρητικά «σκληρής μάχης», η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, για ακόμη μία φορά, σκληρά και δυσβάστακτα μέτρα.

Μπορεί να «δόθηκαν τα χέρια» μεταξύ Κυβέρνησης και Πιστωτών, όχι όμως για..

ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ !...

No comment...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ

Από το poenergias.gr
Χτες Πέμπτη 6/4/2017, κλιμάκιο της Ομοσπονδία μας επισκέφτηκε για 2η φορά τους εργαζόμενους της εταιρείας ΣΚΟΤ προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του αγώνα τους .

Η εταιρεία ΣΚΟΤ μια κερδοφόρα χημική βιομηχανία έφτασε στο αποκορύφωμα της ασυδοσίας της όταν επέβαλε μονομερώς το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας ,στην πιο ακραία και καταχρηστική του μορφή , 3 ημέρες εργασία το μήνα .
Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες, βρίσκονται νύχτα – μέρα έξω από το εργοστάσιο αντιδρώντας στα ..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Από το poenergias.gr
Οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια παρακολουθούμε μια προσπάθεια ακόμα από την μεριά των
συμφερόντων για τη διάλυση και λεηλασία της ΔΕΗ . Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα μνημονιακά
κόμματα ενδίδουν στις απαιτήσεις δανειστών και συμφερόντων για την εκποίηση και της Ενέργειας .
Τώρα η ΔΕΗ, αύριο ο ΔΕΣΦΑ , μετέπειτα η ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ .

Αυτή τη φορά και αφού χάρη στην αντίδραση των συνδικάτων και της κοινωνίας δεν κατάφεραν το
2014 να διαμελίσουν τη ΔΕΗ και να πουλήσουν ένα μεγάλο τμήμα της («Μικρή ΔΕΗ») επανέρχονται με σχέδιο την..

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΤ

Από το ekeda.gr
Το ΕΚΕ-ΔΑ καλεί τα σωματεία μέλη της Δύναμής του να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της εταιρείας ΣΚΟΤ που θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ εδώ και ενάμιση μήνα δίνουν το δίκαιο αγώνα τους ενάντια στον σχεδιασμό της εταιρείας, που στόχο έχει την απομάκρυνση των μόνιμων εργαζομένων της εταιρείας για να τους αντικαταστήσει με εργολαβικό προσωπικό και ελαστικές μορφές εργασίας.

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ να...

Νέες Ανακαλύψεις Υπεργιγαντιαίων Στόχων Κοιτασμάτων Τύπου «ΖΟΡ» Νοτιο-Δυτικά της Κρήτης

Από το energia.gr
Μόλις πριν μερικές εβδομάδες η γεωφυσική Εταιρεία SPECTRUM σε συνεργασία με την γεωφυσική Εταιρεία Ι.Ο.Ν. επεξεργάστηκαν και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στόχων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης (βλ. Εικ.1).  
 Η Εταιρεία "SPECTRUM" παρουσίασε στο Λονδίνο τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης με τίτλο "Ένα θέαμα μέσα από τα μάτια του Zohr: η αναζήτηση του επόμενου Σούπερ Γίγαντα".
Στην παρουσίαση της σημειώνει ότι Νοτιοδυτικά της Κρήτης εντοπίστηκαν..

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί την κυπριακή κυβέρνηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί με αυστηρό ύφος την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να σταματήσει τις μονομερείς συμφωνίες με πολυεθνικές εταιρείες για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία από τις ξένες εταιρείες ποτέ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας», ενώ απευθυνόμενοι στην κυπριακή κυβέρνηση τονίζουν ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στην υφαλοκρηπίδα της, καθώς και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Θύματα της τεχνολογικής εξέλιξης οι εργάτες άνθρακα

Από το energypress.gr
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να τερματίσει "τον πόλεμο του άνθρακα" που εξαπέλυσαν οι προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης της εργασίας των ανθρακωρύχων στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σε πρακτικό επίπεδο, τόσο η παραγωγή κάρβουνου όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτή έγιναν τα θύματα της επαναστατικής τεχνολογικά παραγωγής φυσικού αερίου από σχιστόλιθους κι όχι της νομοθεσίας των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Το ποσοστό της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα χάνει ..

Σε καταστήματα ενεργειακών προϊόντων – υπηρεσιών μετατρέπουν τα ΕΛΠΕ τα πρατήρια ΕΚΟ και BP

Από το worldenergynews.gr
Υγρά καύσιμα, υγραέριο, φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ηλεκτρισμός αλλά και φυσικό αέριο θα συμπεριλαμβάνονται στο νέο ολοκληρωμένο πακέτο ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα επόμενα χρόνια τα ΕΛΠΕ μέσω των πρατηρίων τους με τα σήματα της ΕΚΟ και της BP. 

Τα πρώτα δείγματα των νέων πρατηρίων που στην πραγματικότητα θα αποτελούν σημεία πώλησης ενεργειακών προϊόντων, αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2017, ενώ από το 2018 που απελευθερώνεται και η αγορά φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές, θα μπουν και στην αγορά του συγκεκριμένου καυσίμου, παρέχοντας ενιαία πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Για την πώληση πακέτων ηλεκτρικής ενέργειας τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε..