Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Από το gsee.gr
H Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για την αμοιβή των αργιών του Πάσχα.

Η Μεγάλη Παρασκευή (14-04-2017) είναι υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με το νόμο (άρθ.4 ΒΔ 748/1966) απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13.00 της Μεγάλης Παρασκευής.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε ..

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ βραβεύει για 9η χρονιά τη Νέα Γενιά

Από το mononews.gr
Η στήριξη της νέας Γενιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Εφέτος, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους νέους, επιβραβεύοντας περισσότερους από 250αριστούχους φοιτητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την Ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, με επαίνους συνοδευόμενους από χρηματικά έπαθλα.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί 2.721 φοιτητές μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και πλέον αποτελείσημείο αναφοράς για τους νέους που κατοικούν στις περιοχές του Θριασίου (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμος, Μέγαρα) και της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Δήμοι: Δέλτα και Ευόσμου-Κορδελιού).

Οι φετινές τελετές βράβευσης των Αριστούχων οι οποίοι εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας με εξαιρετικές επιδόσεις, πραγματοποιήθηκαν..

Μετά το Πάσχα η συνάντηση ΕΛΠΕ-Total-Edison και Exxon Mobil για το "οικόπεδο 2"

Από το energypress.gr
Μετά το Πάσχα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση ΕΛΠΕ-Total-Edison με συμμετοχή και της Exxon Mobil, και με αντικείμενο τα επόμενα βήματα αναφορικά με την έρευνα και εκμετάλλευση του "οικοπέδου 2", δυτικά της Κέρκυρας.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ο καθορισμός των επόμενων βημάτων και ο τρόπος συμμετοχής του αμερικανικού κολοσσού αναφορικά με την έρευνα στο "οικόπεδο 2", και ενώ η σχετική σύμβαση μίσθωσης πέρασε σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών από την Βουλή.

Αλλωστε όπως είχε επισημάνει..

ΕΔΕΥ: Καινούρια σεισμικά σε 83.000 τετραγωνικά - Ιόνιο, Κρήτη αλλά και Μακεδονία οι νέοι στόχοι

Από το energypress.gr
Νέες σεισμικές έρευνες σε μια συνολική έκταση 83 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σχεδιάζει να διενεργήσει η ΕΔΕΥ όπως παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρεία Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τις ευκαιρίες της ελληνικής αγοράς που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας.

Συγκεκριμένα η ΕΔΕΥ παρουσίασε τα εξής νέα project σεισμικών ερευνών που αναμένεται να προωθήσει το επόμενο διάστημα

Μείωση 10% στις εκπομπές αερίων και 11% στα ορυκτά καύσιμα στην ΕΕ σε μια δεκαετία

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, 22 χώρες της Ε.Ε. είναι σε τροχιά επίτευξης του στόχου του 2020, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα
Περίπου 10% μειώθηκαν οι εκπομπές αερίων στο διάστημα 2005-2015 και κατά 11% η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές χώρες πέτυχαν μείωση χρήσης ορυκτών καυσίμων το 2015 σε σχέση με το 2005 κατά 130 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου. 

Σύμφωνα με ..

Λιβύη: Force majeure στο μεγαλύτερο πετρελαϊκο κοίτασμα

Από το energypress.gr
Η Λιβύη ανακοίνωσε ότι για λόγους «ανωτέρας βίας» σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου στο μεγαλύτερο κοίτασμα της χώρας, ονόματι Σαράρα.

Πιο αναλυτικά, ο αγωγός που μεταφέρει το αργό από το κοίτασμα στο διυλιστήριο Ζαουίγια σταμάτησε να λειτουργεί την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές του στην βορειοαφρικανική χώρα.

Όπως αναφέρει ..

Edison προς Σταθάκη: "Λιγνίτης χωρίς νεράκι δεν ...καταπίνεται" - Απογοήτευση για τα ΑΔΙ

Από το worldenergynews.gr
Ήλθον, είδον και απήλθον οι Ιταλοί

Τα χαρτιά του για τα σχέδια αναδιάρθωσης της ΔΕΗ και τα όσα συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς άρχισε να ανοίγει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για να τους δώσει τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και οι ίδιοι τα πλάνα τους. 

Η αίσθηση ωστόσο που απεκόμισαν οι πρώτοι «επισκέπτες»  από την κατ’ ιδίαν ενημέρωση του υπουργού είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική πρόθεση διαρθρωτικών αλλαγών και προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά προσπάθεια «να ροκανίσουμε το χρόνο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. 

Η απογοήτευση εκφράζεται από ..