Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ !...

Έγκριση 4,5 εκατ. ευρώ από ΕΕ για μελέτη τερματικού LNG στην Κύπρο - Ανάδοχος η Ocean Finance

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη χρηματοδότηση με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη διενέργεια μελέτης για έργα υποδομών φυσικού αερίου στην Κύπρο, περιλαμβανομένου και τερματικού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", το πράσινο φως δόθηκε μέσω της έγκρισης των κρατών μελών της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επενδύσει 22,1 εκατ.ευρώ στην ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών και ενέργειας μέσω της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Τα έργα περιλαμβάνουν..

Μνημόνιο τραπεζών - Ρώσων για διάσωση της Jetoil

Από το fmvoice.gr
Ένα ακόμη βήμα για τη διάσωση της εταιρίας πετρελαιοειδών Jetoil έγινε σήμερα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον έλεγχό της από αυστριακή εταιρία ρωσικών συμφερόντων, που συνδέεται έμμεσα με την πανίσχυρη κρατική Rosneft. 

Έτσι, προχωρά η προσπάθεια της υπό ρωσικό έλεγχο αυστριακής Cetracore Energy, που βρίσκεται υπό την «επιρροή» -αλλά όχι μετοχικό έλεγχο- του ρωσικού κολοσσού Rosneft, να «αναστήσει» τη χρεοκοπημένη Jetoil, καθώς υπεγράφη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μνημόνιο (MoU) με τις πιστώτριες τράπεζες και την ελληνική εταιρία, για τη διάσωσή της, με προσφυγή στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το επόμενο και ιδιαίτερα κρίσιμο βήμα είναι..

Τα "μαθήματα από τη Ρόδο" -και την Αυστραλία- για τα αιολικά, που φαίνεται να έμαθε -επιτέλους- ο ΔΕΔΔΗΕ! (Μέρος 2ο)

Από το greeklignite.blogspot.gr
Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε Τα "μαθήματα από τη Ρόδο" -και την Αυστραλία- για τα αιολικά, που φαίνεται να έμαθε -επιτέλους- ο ΔΕΔΔΗΕ!  (Μέρος 1ο) και σήμερα θα δούμε το 2ο μέρος. Ξεκινούμε με το πιο πάνω βίντεο, διάρκειας μόλις ενάμισι λεπτού, που είναι ένα επιλεγμένο απόσπασμα απ' την ακρόαση του Μ. Παναγιωτάκη στις 6/4/2015 στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, κατά την επικύρωση του ορισμού του ως νέου Προέδρου της ΔΕΗ. Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε φυσικά να το βρείτε απ' το Αρχείο Πολυμέσων της Βουλής και το πιο πάνω απόσπασμα είναι στο 1:21:10. Ο Νικ. Κακλαμάνης της ΝΔ έχει μόλις ρωτήσει αν οι ανεμογεννήτριες των ιδιωτών λειτουργούν κατά προτεραιότητα έναντι των ανεμογεννητριών της ΔΕΗ, ο Μ. Παναγιωτάκης κατ' ουσία το επιβεβαιώνει, αλλά το πολύ-πολύ ενδιαφέρον έρχεται λίγο αργότερα, στα 1:22: "Πολλές φορές το δίκτυο δουλεύει οριακά, γιατί, στα μικρά συστήματα, παραπάνω από 7-8%, 10% της ισχύος ΔΕΝ μπορεί να είναι από Ανανεώσιμες Πηγές, που είναι τελείως τυχαία η έγχυσή τους στο σύστημα".

"Το δίκτυο δουλεύει οριακά" ή να 'τες πάλι οι..