Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Καναδάς: 66% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ανανεώσιμες πηγές

Από το naftemporiki.gr
Ο Καναδάς παρήγαγε το 2015 το 66% της ηλεκτρικής του ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
ενέργειας, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Το 60% του ηλεκτρισμού παρήχθη από υδροηλεκτρική ενέργεια, και το υπόλοιπο 6% από αιολική, ηλιακή και βιομάζα, αναφέρει η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας. Εξάλλου, η χώρα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό υδροηλεκτρικής ενέργειας του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας το 10% της παγκόσμιας παραγωγής.

Μόλις πέντε άλλες χώρες στον κόσμο παράγουν..

Καύσιμα νέας γενιάς από τα πρατήρια της BP

Από το worldenergynews.gr
Τα καύσιμα νέας γενιάς της BP που διασφαλίζουν περισσότερα χιλιόμετρα και προστασία του κινητήρα αυτοκινήτου, παρουσίασαν το μεσημέρι εκπροσωποι της εταιρίας σε ειδική εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε και η διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Τα καύσιμα που διαθέτει η BP στα πρατήρια της σε όλο τον κόσμο θα αρχίσουν να διατίθενται και στο δίκτυο των 750 περίπου πρατηρίων που φέρουν το σήμα της στην Ελλάδα, χωρίς αύξηση της τιμής. 

Κατά την παρουσίαση ο γενικός διευθυντής εμπορίας των ΕΛΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάνας ανακοίνωσε..

Την προοπτική εξαγοράς λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξετάζουν τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν την προοπτική εξαγοράς λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, εφόσον κριθεί ότι το γενικό πλαίσιο της συναλλαγής είναι ελκυστικό. 

Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων για τον ΔΕΣΦΑ, αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου στη ΔΕΠΑ και επενδύει στο δίκτυο της λιανικής, με σκοπό τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτουν τα πρατήρια, αλλά και την εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργεί η άνοδος του τουρισμού.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΒΡ για το λανσάρισμα νέων καυσίμων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/5/2017, παρουσία του προέδρου του ομίλου ΕΛΠΕ, Ευστάθιου Τσοτσορού, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ για τη συμφωνία που προβλέπει πώληση του 40 % περίπου των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:

Έκθεση Βιβλίου ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΠΣΕΕΠ οργανώνει την Έκθεση Βιβλίου µε στόχο την επαφή των εργαζοµένων µε τον µαγικό κόσµο της γνώσης, δίνοντας τους την ευκαιρία για αγορά βιβλίων µε χαµηλότερο κόστος.

Για φέτος εξασφαλίσαµε 34% έκπτωση από τον προµηθευτή και επί της διαµορφωµένης αυτής τιµής, η εταιρεία επιχορηγεί µε επιπλέον 5% και διαµορφώνει µία συνολική έκπτωση γύρω στο 38% επί της αρχικής τιµής καταλόγου των βιβλίων.


Οι ηµεροµηνίες των Εκθέσεων ανά χώρο έχουν ως εξής

Goldman Sachs: Το σχέδιο της κυβέρνησης Trump για αύξηση της τιμής του WTI έναντι του Brent

Από το worldenergynews.gr
Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωρήσει σε προσαρμογή του φόρου στα σύνορα για τις εισαγωγές πετρελαίου, ο αντίκτυπος θα ήταν η εκτόξευση της τιμής του αμερικανικού αργού (WTI) έως και 15 δολάρια πάνω από αυτήν του Brent, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Όπως είπε ο αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Jeff Currie μιλώντας στο συνέδριο S&P Global Platts Crude «το spread μεταξύ Brent και West Texas Intermediate (WTI) θα εκτιναχθεί. 
Θα μπορούσαμε να δούμε το WTI να διαπραγματεύεται έως και 15 δολάρια το βαρέλι πάνω από το Brent».

Αυτή τη στιγμή..

ΟΒΕ: Νέοι κίνδυνοι από μείωση επιδόματος θέρμανσης και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών

Από το energypress.gr
Τους νέους κινδύνους που επισείει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επισημαίνει με σημερινό της δελτίο τύπου η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Αναλυτικά, το σχετικό δελτίο τύπου της ΟΒΕ έχει ως εξής:

Energean: Ψάχνει ναυπηγεία για πλωτή μονάδα παραγωγής στο Ισραήλ

Από το euro2day.gr
Εντείνει τη δραστηριότητά της στην περιοχή του Ισραήλ η Energean Oil & Gas, όπου ως γνωστόν έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις θαλάσσιες παραχωρήσεις Karish και Tanin.

Έτσι, η ελληνική εταιρία μέσω της θυγατρικής της Energean Israel ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα για την παραγωγή των ποσοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, θα δημοσιοποιήσει πρόσκληση που θα απευθύνεται σε ναυπηγεία για την κατασκευή της πλωτής μονάδας παραγωγής και εκφόρτωσης - FPSO. Το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 500 εκατ. δολάρια, και έχει σχεδιαστεί από την ειδική σε τέτοια έργα εταιρία, την TechnipFMC.

Η πρόσκληση αναμένεται να βγει στον αέρα..

Διακόπηκαν οι εργασίες του αγωγού ΤΑΡ στην Αλβανία λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων

Από το worldenergynews.gr
Ερείπια αρχαίου οικισμού κοντά στο χωριό Turan στο Korce της Αλβανίας εντόπισε κατά τις εργασίες καθαρισμού της διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ η εργολήπτρια εταιρεία κατασκευής του έργου, με αποτέλεσμα οι εργασίες να διακοπούν για ένα μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της TAP AG.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εργολήπτρια εταιρεία μόλις εντόπισε τα αρχαιολογικά ευρήματα, ανέστειλε αμέσως τις εργασίες και ειδοποίησε τον Οργανισμό Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (ASA), εκπρόσωποι του οποίου πραγματοποίησαν μια πρώτη αξιολόγηση των ευρημάτων.

Στη συνέχεια το Εθνικό Συμβούλιο Αρχαιολογίας ξεκίνησε..

Ντροπή πιά ελεεινοί, ντροπή!..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
ο νέο μνημόνιο αποτελεί τον ορισμό της παράδοσης άνευ όρων,
     ..είναι η απόλυτη εικόνα του δωσιλογισμού και της προδοσίας.

     Και ναι, πρόκειται για νέο μνημόνιο, ασχετο αν δεν αρέσει αυτό στους αριστερούληδες, και άσχετο αν χρησιμοποιεί την αλήθεια αυτή με το όνομά της ο
Κούλης.
     Οποιαδήποτε συμφωνία με τους τοκογλύφους "εταίρους" περιέχει καινούργιες απαιτήσεις, φέρνει νέες δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν με νέα μέτρα, άσχετα με το πότε θα εφαρμοστούν,
     ..αποτελεί, κόντρα στα ελεινά ψέματα των καλόπαιδων, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

     Η παράδοση της χώρας χωρίς όρους και η απόλυτη προδοσία δεν ..

Ποιές είναι οι νέες στρατηγικές προτεραιότητες για τα Ελληνικά Πετρέλαια με σύμβουλο τη Grant Thornton

Από το worldenergynews.gr
Με την συνδρομή της Grant Thornton επανεξετάζουν τις συμμετοχές τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Η Grant Thornton ανέλαβε να ολοκληρώσει μέχρι τον Ιούνιο μελέτη που θα λάβει υπόψη τις προοπτικές που διανοίγονται για τον όμιλο των ΕΛΠΕ στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού στη βάση των νέων δεδομένων που διαμορφώνουν οι εξελίξεις τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.   

Με εξαίρεση ..

Οι «7 αδελφές» βάζουν στα ραντάρ τους την Ελλάδα – Γιατί ωριμάζουν οι συνθήκες για διαδικασίες αναθέσεων μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος – Tο comeback της PGS

Από το energypress.gr
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 3 βασικοί λόγοι που το momentum για την ελληνική αγορά υδρογονανθράκων είναι ιδανικό: πρώτον οι θετικές εξελίξεις και οι ανακαλύψεις των κοιτασμάτων στην περιοχή που έχουν αναδείξει σε περιοχή ενδιαφέροντος την Ανατολική Μεσόγειο. Δεύτερον ότι η Ελλάδα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ... «εύφλεκτες» περιοχές είναι μια σταθερή χώρα χωρίς γεωπολιτικές ανησυχίες και προβλήματα, η οποία εμφανίζει πολιτική σταθερότητα. Τρίτον η ευνοϊκή οικονομική συγκυρία και η πτώση του κόστους των ερευνών και εξορύξεων έχουν αναθερμάνει τις επενδύσεις των εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτό αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι..