Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στις 7 ελληνικές εισηγμένες της λίστας Forbes με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο

Από το worldenergynews.gr
Επτά ελληνικές εταιρείες  μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τις 2.000 μεγαλύτερες εισηγμένες στον κόσμο.

Στη λίστα του 2017 περιλαμβάνονται εταιρείες από 58 χώρες, οι οποίες αντιστοιχούν συνολικά σε $35,3 τρισ. πωλήσεις, $2,5 τρισ. κέρδη, $169,1 τρισ. ενεργητικό και έχουν από κοινού χρηματιστηριακή αξία $48,8 τρισ.

Από τις ελληνικές εισηγμένες..

100 χιλιάρικα το χρόνο προς την κυβέρνηση/ΠΙΝ για εκπαίδευση στα πετρέλαια από φέτος

Από το enimerosi.com

Διαμορφώνεται η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και την Κοινοπραξία στην οποία παραχωρείται το διαβόητο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Δ. Τσούκα, ο υπουργός Περιβάλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη που τον επισκέφτηκε το απόγευμα ότι όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο και οδήγησαν στην απόρριψη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα συμπεριληφθούν στην σύμβαση. Αυτό άλλωστε είχε..

Η Shell ξεκινά την παραγωγή στο Santos της Βραζιλίας - Έως και 150.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως

Από το worldenergynews.gr
Η Shell, μέσω της θυγατρικής της BG E & P Brasil και των εταίρων της κοινοπραξίας στο Lula South, ξεκίνησε την παραγωγή σε βαθέα ύδατα στην περιοχή Santos της Βραζιλίας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο τομέας παραγωγής, που βρίσκεται σε βάθος νερού 2.150 μέτρων, μπορεί να επεξεργαστεί έως και 150.000 βαρέλια πετρελαίου και 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανά ημέρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

"Η επίτευξη της παραγωγής ..

'Όχι' των Οικολόγων Πρασίνων στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα πετρέλαια του Ιονίου

Από το news247.gr
Με μια σαφή ανακοίνωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν κατηγορηματικά τη ΣΜΠΕ για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής τους, οι Οικολόγοι θεωρούν ότι η έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι μια επιλογή μεγάλης σημασίας που όμως υπηρετεί ένα ενεργειακό σχεδιασμό που στρέφει το βλέμμα του στο παρελθόν, στην εποχή του άνθρακα. Αντιθέτως, όπως αναφέρουν, το μέλλον ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή αποδοτικότητα, κάτι που επιβάλλει όχι μόνο η Συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα αλλά και στρατηγικές επιλογές χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Δανία, η Ισπανία και πολλές άλλες.

Ακόμη, οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν ότι ..