Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ψήφισμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Από το worldenergynews.gr
Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποτρέψει τον «ακρωτηριασμό» της ΔΕΗ  με την πώληση μονάδων απηύθυναν με ψήφισμά τους οι σύνεδροι του 38ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Ανατροπές στην εξαγορά των πλασματικών χρόνων ασφάλισης

Από το capital.gr
Δραματικές αλλαγές στην εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι αλλαγές ισχύουν για τους μισθωτούς, τους ελευθέρους επαγγελματίες.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:

1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον ΕΦΚΑ
Εισάγεται νέος τρόπος υπολογισμού του ασφαλίστρου αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, σε όσες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή εισφοράς, ενώ δεν τροποποιούνται οι ισχύουσες διατάξεις που καθορίζουν ποιοι θεωρούνται πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης.

Κατά συνέπεια, εξακολουθούν..

Αίτηση για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη υπέβαλαν ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Αίτηση ενδιαφέροντος κατέθεσαν από κοινού σήμερα 31 Μαΐου 2017 στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη οι εταιρείες Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. 
Όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δελτίο Τύπου, η αίτηση αφορά δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.
Όπως είχε γράψει το ..

Η SOCAR ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Τουρκία

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να εγκαταλείψει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα (31/5) ο επικεφαλής της τουρκικής θυγατρικής της εταιρείας SOCAR Turkey Enerji, Zaur Gahramanov.

Όπως δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Πετρελαίου και Αερίου της Κασπίας στο Μπακού, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ


Από το poenergias.gr
Αναπόσπαστο κομμάτι της Ομοσπονδίας μας αποτελούν τα Σωματεία και οι συνάδελφοι
εργολαβικοί που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια .
Πέραν των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνάδελφοι μας
εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εργοδοτικές
προκλήσεις και αυθαιρεσίες .
Ενδεικτικά επισημάνουμε τις πλέον σημαντικές :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

          Το τελευταίο διάστημα έχουν διαδραματιστεί πολλά και σοβαρά ζητήματα, τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και στους δικούς μας εργασιακούς χώρους. Το 4ο κατά σειρά μνημόνιο το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή, είναι πια εδώ και δυστυχώς το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά οι δυνάμεις της εργασίας ευρύτερα, δεν κατάφεραν να το αποτρέψουν. Η ανασύνταξη των δυνάμεών μας, οι συσχετισμοί ισχύος και η αναθεώρηση της πορείας του εργατικού κινήματος γενικότερα, είναι πλέον αναγκαιότητα και μεγάλη ευθύνη όλων μας. Ο αγώνας για την επιβίωση της εργατικής τάξης βρίσκεται μπροστά και είναι μακρύς και  δύσκολος μα συνάμα και τόσο απαραίτητο να δοθεί και θα δοθεί με όρους νίκης.

          Στο επίπεδο του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου συμβαίνουν επίσης πολλά και εξίσου σοβαρά. Στις 18 του Μάη πραγματοποιήθηκαν..