Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Υπερωρίες και υπερεργασία: Πότε είναι υποχρεωτικές και πόσο πληρώνονται

Εάν ο εργαζόμενος απασχολείται με το πενθήμερο σύστημα απασχόλησης για 40 ώρες την εβδομάδα, είναι υποχρεωμένος να προσφέρει μέχρι και πέντε ώρες πρόσθετης εργασίας την εβδομάδα κατ΄απαίτηση του εργοδότη. Η πρόσθετη αυτή εργασία ονομάζεται «υπερεργασία» και αμοίβεται με το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 20%.

Εάν ισχύει το εξαήμερο σύστημα εργασίας, τότε η υπερεργασία μπορεί να φτάσει μέχρι 8 ώρες, πάλι με πρόσθετη αμοιβή το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 20%.

Από εκεί και πέρα, εάν ο εργαζόμενος εργαστεί..

To νέο διοικητικό συμβούλιο της Motor Oil

Από το energypress.gr
Η Motor Oil ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο εξελέγη από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

«Η πετρελαϊκή Exxon παραπλάνησε τους επενδυτές της για την κλιματική αλλαγή»

Από το naftemporiki.gr
Μετά από επίσημη έρευνα των εσωτερικών δράσεων της πετρελαϊκής εταιρείας Exxon Mobil, εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές της σχετικά με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής του κλίματος και των σχετικών κανονισμών. Η Exxon καλεί τον ισχυρισμό ανακριβή, ανεύθυνο και πολιτικά παρακινημένο.

Η Exxon Mobil είναι μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως και η συζήτηση για τη μετάβαση από τη χρήση πετρελαίου στην καθαρότερη ενέργεια ήταν προβληματική για την εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αν και πρόκειται για..

Διευκρινήσεις των ΕΛΠΕ με αφορμή δημοσίευμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων και την ΑΟΖ


Απάντηση σε δημοσίευμα που επικρίνει αναφορά του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων Στάθη Τσοτσορού στην ΑΟΖ επικαλούμενο τα «γνωστά προβλήματα» με την Τουρκία, δίνουν με ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ.
Μεταξύ άλλων τονίζεται, ότι «τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αλλά λειτουργούν στο πλαίσιο της εκάστοτε Κυβερνητικής πολιτικής».

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ αναφέρει: