Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Το Ιράν υπογράφει μεγάλη συμφωνία για το φυσικό αέριο με την Total, μέσα στο καλοκαίρι του 2017

Από το bankingnews.gr
«Το Ιράν και η Total ολοκληρώνουν τις συζητήσεις για την υπογραφή της συμφωνίας σχετικά  με την ανάπτυξη της 11ης φάσης του South Pars»

Συμφωνία μακράς πνοής με τον γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό, Total, αναμένεται να υπογράψει το Ιράν μέσα στο καλοκαίρι του 2017, όπως δήλωσε σήμερα (17/6/2017) ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Bijan Zanganeh.

«Το Ιράν και η Total ολοκληρώνουν ..

Κύπρος: Εκδόθηκαν δύο σημαντικές άδειες για γεώτρηση της TOTAL

Από το worldenergynews.gr
Εκδόθηκαν χθες δύο από τις σημαντικότερες για τη γεώτρηση άδειες της TOTAL, γεγονός που επιτρέπει στην TOTAL να δώσει οδηγίες στο γεωτρύπανο να ξεκινήσει στον προγραμματισμένο χρόνο. 

Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", πρόκειται για την Πολεοδομική άδεια και την άδεια Οικοδομής των υποδομών εντός του λιμανιού Λεμεσού που αφορούν κυρίως στη μονάδα παραγωγής λάσπης.

Η TOTAL το τελευταίο δεκαήμερο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είχε ανησυχήσει ότι..

Μανιάτης: Ερωτηματικά δημιουργεί η δημοσιοποίηση της Συμφωνίας Μετόχων για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Από το bankingnews.gr
Τι αναφέρει  ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γ. Μανιάτης, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της Συμφωνίας Μετόχων για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η δημοσιοποίηση της Συμφωνίας Μετόχων για την πώληση του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid», αναφέρει  ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, ζητώντας από την κυβέρνηση καθαρές απαντήσεις.

Ειδικότερα ο κ. Μανιάτης αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της Συμφωνίας Μετόχων για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, δήλωσε ότι..

Ινδία: Αλλαγή των τιμών πετρελαίου και ντίζελ καθημερινά, όπως στις ΗΠΑ και Αυστραλία

Από το worldenergynews.gr
Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης παγκόσμιων πετρελαϊκών εταιρειών στη λιανική αγορά, η Ινδία αποφάσισε ότι οι τιμές βενζίνης και ντίζελ θα αλλάζουν καθημερινά σε συνδυασμό με τις τιμές του αργού πετρελαίου. 

Με αυτό το βήμα, όπως σημειώνει το Sputnik, η ινδική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει προσχωρήσει στην ελίτ του κόσμου των χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία όπου οι τιμές των καυσίμων αναθεωρούνται καθημερινά.

"Η καθημερινή αναθεώρηση της βενζίνης και του ντίζελ θα θέσει νέα πρότυπα διαφάνειας, θα ενθαρρύνει την..

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Αύξηση για 22η συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα (12-16 Ιουνίου 2017), ενώ αυξήθηκαν και οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου..

BP: Ξεκίνησε η παραγωγή πετρελαίου από το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου στη Βόρεια Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Το νεότερο πλοίο της BP στη Βόρεια Θάλασσα  το Glen Lyon FPSO  έλαβε πιστοποιητικά πλήρους κατάταξης για την εξυπηρέτηση των πεδίων Schiehallion και Loyal 175 χλμ δυτικά των Shetland.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι από τις πιο δύσκολες στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Glen Lyon πρέπει μπορεί πλέον να λειτουργεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες. 

Η ταξινόμηση σημαίνει ότι..