Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η χρήση του καλαμποκιού ως βιοκαύσιμο έχει μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κόστος από ό,τι ως τρόφιμο

Από το naftemporiki.gr
Η σύγκριση των οικονομικών και περιβαλλοντικών οφελών της χρήσης του καλαμποκιού ως βιοκαυσίμου έδειξε ότι το φυτό έχει αποτελεσματικότερη χρήση ως τρόφιμο.

Καθώς εντείνονται οι προσπάθειες να βρεθούν ανανεώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα ορυκτά καύσιμα, τα βιοκαύσιμα, όπως από το καλαμπόκι και το ζαχαροκάλαμο, εξετάζονται ως τα πιθανά καύσιμα του μέλλοντος. Η καλλιέργεια αυτών των βιοκαυσίμων, ωστόσο, απαιτεί τεράστιες εκτάσεις και εδώ και πολλά χρόνια έχουν τεθεί ερωτήσεις σχετικά με το εάν η πρακτική αυτή είναι οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελεσματική.

Τώρα, μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόι στις ΗΠΑ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αμερικανικής γεωργίας, έδειξε ότι..

ΤΑΙΠΕΔ: Nέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ - 24 Ιουλίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Από το worldenergynews.gr

Η νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 66% του ΔΕΣΦΑ αναρτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ . 
Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει σε δυο φάσεις, τη φάση της προεπιλογής και τη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η προθεσμία για την καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος θα είναι η 24η Ιουλίου.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι οι εταιρίες Alantra Greece Corporate Advisors SA και Alpha Bank ενώ νομικοί σύμβουλοι θα είναι η δικηγορική εταιρία Κουταλίδη και η Clifford Chance LLP.  

Σύμφωνα με την προκήρυξη ..

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Από το kepea.gr

Συνάδελφοι

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων[1], υπενθυμίζουμε το πλαίσιο οδηγιών για α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει προληπτικά να λαμβάνονται από τους εργοδότες, σε συνδυασμό κατά περίπτωση μέτρα ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.       Συγκεκριμένα:

► Οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ..

Οικονομικότερες κατά τουλάχιστον 20% οι καλοκαιρινές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο – Τρόποι εξοικονόμησης καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Αν και είναι απαραίτητο για εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες, για πιο μακρινές εκδρομές, αλλά και για τις καθημερινές μετακινήσεις στη διάρκεια των διακοπών, το αυτοκίνητο «φορτώνει» συχνά τους οδηγούς με… ενοχές που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση καυσίμων και το κόστος που τη συνοδεύει. 

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να γίνει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων χωρίς να χρειαστεί να θέσουμε σε

Μέρισμα 35,2 εκατ. ευρώ για το 2016 από τη ΔΕΠΑ θα μοιραστούν Ελληνικό Δημόσιο και ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Μέρισμα ύψους 35,24 εκατ. ευρώ ή 3,13 ανά μετοχή θα διανείμει για το οικονομικό έτος 2016 η ΔΕΠΑ στους μετόχους της, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 65% και τα Ελληνικά Πετρέλαια που είναι μέτοχος του 35%. 

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΔΕΠΑ ανήλθε..