Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κάνει η ΓΕΝΟΠ εξαγωγές στην Αυστραλία; Πάει, χάλασε ο κόσμος!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Φρύαξαν πριν λίγο καιρό τα καθεστωτικά μέσα εναντίον της ΓΕΝΟΠ, όταν τόλμησε να μην ομνύει στη νέα παγκόσμια θρησκεία της δήθεν "κλιματικής αλλαγής". Λίγο νωρίτερα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την υλοποίηση της προεκλογικής του υπόσχεσης να αποσύρει τις ΗΠΑ απ' τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, κάτι που δεν άρεσε καθόλου ούτε στη Μέρκελ, που θέλει να πουλά ανεμογεννήτριες, ούτε και στον Ολάντ, που θέλει να πουλά πυρηνικά. Ο Ολάντ βέβαια μας τέλειωσε νωρίς και το είχα γράψει πριν ένα χρόνο, όπως και για τον Γκάμπριελ, αλλά η Μέρκελ φαίνεται να μας έχει κατσικωθεί για τα καλά και, αφού χάσαμε τον αιωνόβιο Μητσοτάκη, πλέον μάλλον είναι η σειρά της Ελισάβετ ν' ανησυχεί.

Φαίνεται ωστόσο πως και στη μακρινή μας Αυστραλία κυκλοφορεί ανάλογη ΓΕΝΟΠ, καθώς, όπως βλέπουμε στην εικόνα την ιστοσελίδα του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα πολιτών για δημοψήφισμα με αίτημα..

Τουρκία: Νέο σεισμογραφικό ερευνητικό πλοίο - Ετοιμάζεται για έρευνες στη Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τα τεστ στο νέο σεισμογραφικό ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας  Oruç Reis, το οποίο ναυπηγήθηκε κατά 90% με τουρκικά κεφάλαιασύμφωνα με δημοσίευμα της hurriyetdailynews.com, που επικαλείται το πρακτορείο Anadolou, σήμερα, Τετάρτη 28/6/2017. 

Το Oruç Reis γίνεται το δεύτερο τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο το οποίο πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές, μετά το Barbaros. 

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, κόστισε ..

Το εννοούσε ο Γρ. Στεργιούλης όταν δήλωσε σήμερα στο GEF ότι το ενεργειακό hub θέλει επενδύσεις στον ηλεκτρισμό;

Από το worldenergynews.gr
Πολλά και ενδιαφέροντα, είπε σήμερα στα πλαίσια του Greek Energy Forum που διεξήχθη στην Βρεταννική Πρεσβεία, ο CEO των ΕΛΠΕ κ.Γρηγόρης Στεργιούλης.

Αυτό που ξεχώρισε όμως είχε να κάνει με το σχόλιό του, για το κάτα πόσο η Ελλάδα μπορεί να γίνει Energy Hub, όπου ανέφερε ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στον ηλεκτρισμό.
Διερωτάται κανείς, αν η δήλωση αυτή έχει να κάνει με..

Συνάντηση Παναγιωτάκη-Τσοτσορού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Από το worldenergynews.gr
Το ενδεχόμενο συμμετοχής στο market test για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ φαίνεται ότι εξετάζουν σοβαρά τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ Α.Ε.). 

Ο πρόεδρος του Ομίλου Ευστάθιος Τσοτσορός έχει σήμερα (28/6) συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα.

Όπως είναι ..

Η Κίνα επενδύει 7 δισ. δολ. σε νέες τεχνικές και πλωτές μονάδες LNG στην Αφρική

Από το worldenergynews.gr
Η Κίνα σχεδιάζει να διαθέσει σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα πλωτού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG) στην Αφρική, στοιχηματίζοντας σε μια μη δοκιμασμένη τεχνολογία, με την ελπίδα ότι οι αγορές ενέργειας θα ανακάμψουν από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν την παραγωγή τους στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Οι δυτικές τράπεζες είναι επιφυλακτικές λόγω της υποβαθμισμένης κατάστασης των ναυτιλιακών αγορών και των αγορών φυσικού αερίου, καθώς και των τεχνικών δυσκολιών άντλησης αερίου. Eξάγεται από τον πυθμένα του ωκεανού, ψύξης του σε υγρή μορφή σε πλωτή πλατφόρμα και μεταφορά του σε δεξαμενόπλοια για εξαγωγή.

Η Κίνα, ωστόσο, κάνει μια..