Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη στα ΕΛΠΕ από τις νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών

Από το energypress.gr
Με τον Πρόεδρο της Ελληνικά Πετρέλαια καθηγητή Ευστάθιο Τσοτσορό, ο οποίος τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους μίλησε για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους, συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μαρούσι, οι νικήτριες δεύτερες ομάδες του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη συμμετοχή στην «15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2017».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση..

Ξεκινά την Τετάρτη 12/7 η γεώτρηση της Total στο Οικόπεδο 11 στην κυπριακή ΑΟΖ, εν μέσω τουρκικών "απειλών"

Από το worldenergynews.gr
Μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και υπό τις τουρκικές απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ περί μη αποδοχής "τετελεσμένων στην μονομερή εξόρυξη των φυσικών πόρων", η Κυπριακή Δημοκρατία εισέρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία ο ενεργειακός κολοσσός Total θα βάλει μπροστά το γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το γεωτρύπανο West Capella πλησιάζει στην..

Ο ΟΠΕΚ θέλει να βάλει "χέρι" σε Λιβύη και Νιγηρία

Από το energypress.gr
Ο ΟΠΕΚ σκέφτεται να θεσπίσει ανώτατο όριο στην παραγωγή αργού της Λιβύη και της Νιγηρίας, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή από αυτά τα δύο κράτη δυσκολεύουν τις προσπάθειές του να επηρεάσει τις τιμές του αργού, όπως επισημαίνουν απεσταλμένοι του καρτέλ σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σημειώνεται ότι..

Η Νορβηγία δεσμεύεται να απαγορεύσει τη χρήση πετρελαίου για θέρμανση μέχρι το 2020

Από το naftemporiki.gr
Το 2020 η Νορβηγία αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύσει τη χρήση πετρελαίου και παραφίνης για τη θέρμανση κτηρίων.

«Όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο για θέρμανση θα πρέπει να βρουν άλλες επιλογές έως το 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίνταρ Χελγκεσενλάιντ, υπουργός Περιβάλλοντος της σκανδιναβικής χώρας.

Η κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις όπως..

Ρωγμή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε γιγάντιο έργο LNG προκαλεί πονοκεφάλους στους επενδυτές

Από το worldenergynews.gr
Ένα από τα μεγαλύτερα, και πιο ακριβά έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ιστορία μπορεί να έχει μια φυσική ρωγμή - και η εταιρεία διαχείρισης δεν απαντά σε ερωτήσεις επενδυτών οι οποίοι έχουν λόγο να ανησυχούν. 

Η ρωγμή, η οποία πιστεύεται ότι είναι σε μια μονάδα κυμαινόμενης αποθήκευσης και εκφόρτωσης της παραγωγής (FPSO), θα μπορούσε να προσθέσει δισεκατομμύρια δολάρια στο κόστος και θα μπορούσε να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο το έργο.

Η πλωτή μονάδα βρίσκεται ..