Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το Μυστήριο Πίσω Από τη Συνάντηση του ΟΠΕΚ με Αμερικανούς Παραγωγούς Shale Oil

Από το energia.gr
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, δήλωσε σήμερα ότι το καρτέλ που επιβλέπει "έσπασε τον πάγο προσεγγίζοντας τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου από σχιστόλιθο". 

Η ανακοίνωση ήταν απρόσμενη, καθώς πολλοί έχουν υποθέσει ότι ο OPEC και οι παραγωγοί πετρελαίου από σχιστόλιθο βρίσκονται σε μια παρατεταμένη διαμάχη στην αγορά πετρελαίου. Ο Barkindo αποκάλυψε ότι..

Πτώση της κατανάλωσης υγρών καυσίμων, πλην πετρελαίου θέρμανσης – Αύξηση στο λαθρεμπόριο

Από το worldenergynews.gr
Μείωση των πωλήσεων τόσο στη βενζίνη όσο και στο ντίζελ κίνησης δείχνουν τα στοιχεία πενταμήνου που έχουν στη διάθεση τους οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, ενώ αύξηση της κατανάλωσης καταγράφεται μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης. 

Ωστόσο το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το άνοιγμα της ψαλίδας στον  Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης μεταξύ των δύο ειδών ντίζελ που προσεγγίζει το 50%,χωρίς να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ 24%, δημιουργεί σοβαρές..

Εντός 75 μερών θα ξέρουμε…

Από το energy.reporter.com.cy
Εντός 75 μερών περίπου (αρχές ή μέσα Σεπτεμβρίου) θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ενημερώνοντας το πρωί της Πέμπτης την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου στην παρουσία και του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη αναφορικά με την έναρξη εργασιών στο στόχο Ονησίφορος από το πλοίο γεωτρύπανο West Capella.

O κ. Λακκοτρύπης ανέφερε επίσης..

Να αποτρέψει τη δημιουργία του αγωγού EastMed επιχειρεί η Τουρκία, για να εμποδίσει τη μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Σφήνα στο σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, ο οποίος προβλέπεται να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου προς την Ευρώπη, επιδιώκει να μπει η Τουρκία προτείνοντας στο Ισραήλ την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει το ισραηλινό αέριο στην Τουρκία και από κει στην Ευρώπη. 

Την υπογραφή συμφωνίας με το Ισραήλ για τον αγωγό αυτό έχει στόχο η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Ισραήλ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί ως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα δε με τον διεθνή τύπο η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί μία ..