Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

H Αμερική, το Δίκαιο της Θάλασσας και η Ελληνική ΑΟΖ: Μία τεράστια αυτοτραυματική πληγή;

Από το mignatiou.com
Ξαφνικά άρχισε πάλι η συζήτηση στην Αμερικανική Γερουσία για το θέμα της επικύρωσης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (UNCLOS) και θα έχει σημαντικές προεκτάσεις για την Ελλάδα. 

Η γερουσιαστής Λίζα Μουρκόβσκι της Αλάσκας, πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους, δήλωσε πρόσφατα ότι η μη επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (UNCLOS), αποτελεί ένα..

Deutsche Welle: Επικίνδυνοι για την υγεία οι ρύποι των κινητήρων ντίζελ

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περισσότερο από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού εισπνέει μολυσμένο αέρα, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 3 εκ. ετησίως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle. 

Στην Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Υπηρεσία υπολογίζει τους πρόωρους θανάτους λόγω του μολυσμένου αέρα σε 430.000 χιλιάδες το χρόνο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι..

Εφιαλτικό σενάριο: Οι γεωτρήσεις στο Κατάκολο θα ενεργοποιήσουν σεισμικά ρήγματα

Από το alfavita.gr
Την έντονη ανησυχία του καθηγητής Τσελέντη προκαλούν τα έργα γεωτρήσεων στο Κατάκολο

Ο καθηγητής σεισμολογίας και διαυθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επεσήμανε στο "Ράδιο Γαμμα" ότι μπορει να προκύψει το φαινόμενο blowout, όπως έγινε στον κόλπο του Μεξικού, ενώ αναφέρει πως στην Πολιτεία της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ στην οποία δεν γίνονται ποτέ σεισμοί, προκύπτουν συχνά σεισμοί των 5,7 Ρίχτερ.

Ο Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε από την αρχή πως..

Σε άρση των περιορισμών για την ανάμειξη πετρελαίου προχωρεί η Νότια Κορέα

Από το worldenergynews.gr
Η Νότια Κορέα θα επιτρέψει στους traders να αναμειγνύουν καύσιμα σε τερματικούς σταθμούς πετρελαίου καθώς σχεδιάζει  σχεδόν να διπλασιάσει την αποθήκευση στα 60 εκατ. βαρέλια μέχρι το 2026.

 Συγκεκριμένα η Νότια Κορέα βρίσκεται στη διαδικασία της μείωσης των περιορισμών ανάμειξης στους τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης πετρελαίου, καθώς ο  5ος παγκόσμιος εισαγωγέας ακατέργαστου πετρελαίου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να καταστεί εμπορικός κόμβος στην Βόρεια Ασία.

 Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας προωθεί σχέδιο..

Χωρίς σχέδιο για την υπερπροσφορά οι παραγωγοί πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Το σχέδιο του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας προκειμένου να περιορίσουν την παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου δεν έχει αποδώσει όσο θα ήθελαν, ωστόσο, σημειώνει το Bloomberg, οι προσδοκίες να δράσουν πιο επιθετικά κατά τη συνάντησή τους αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι μικρές.

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει σε μια υποτονική αγορά και τα αποθέματα παραμένουν πεισματικά ψηλά παρά τη συμφωνία μεταξύ ΟΠΕΚ και 10 μη μελών του να μειώσουν την παραγωγή.

Η εφαρμογή της μείωσης της προσφοράς φαίνεται ..