Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Έσοδα άνω των 125 δισ. δολ. για το Αζερμπαϊτζάν από το μεγαλύτερο πετρελαϊκό του κοίτασμα

Από το worldenergynews.gr
Από τις αρχές του 2001 έως την 1η Ιουλίου 2017 το Κρατικό Ταμείο Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν (SOFAZ) είχε έσοδα 125,215 δισ. δολάρια από το υπεράκτιο πετρελαϊκό σύμπλεγμα κοιτασμάτων ACG στην Κασπία Θάλασσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Trend.

Επικαλούμενο πηγή του στη SOFAZ, το πρακτορείο σημειώνει, ότι ..

Ποια σχέση έχουν τα αιολικά με το Ναζισμό;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Ένα ενδιαφέρον άρθρο ανέβηκε στις 20/7 στο American Thinker, με τίτλο "The Nazi Origins of Renewable Energy (and Global Warming)". Η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να ρέει γρήγορα το χρήμα στον πλανήτη έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις, οπότε το άρθρο ήδη ανέβηκε στο Ελληνικό διαδίκτυο, στον ιστότοπο AllNewz.

Το άρθρο πραγματεύεται τις ενεργειακές ανησυχίες του Τρίτου Ράιχ, που με βάση το τεχνολογικό επίπεδο της εποχής, τη μέχρι τότε μορφή της ανάπτυξης της Γερμανικής οικονομίας και την ανάγκη των Γερμανών για επέκταση του ζωτικού τους χώρου σ' ένα πλανήτη που ήδη είχε τις Αγγλικές, Γαλλικές και Ισπανικές κτήσεις, κατέληγε σ' ένα και μόνο συμπέρασμα: οικονομία του υδρογόνου.



Φυσικά η ιστορία έχει καταγράψει ..

Παράταση στον διαγωνισμό για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Από το energyworld.gr
Σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ, μέχρι τις 7 Αυγούστου 2017 προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να δώσει παράταση, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ενδιαφερόμενος επενδυτής και σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

Στον διαγωνισμό αναμένεται..

Συγχαρητήρια από ΕΛΠΕ και ΕΚΟ στα «χρυσά» παιδιά της Εθνικής Νέων Ανδρών

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ και η ΕΚΟ (επίσημος υποστηρικτής των εθνικών ομάδων μπάσκετ) συγχαίρουν τα «χρυσά» παιδιά της Εθνικής Νέων Ανδρών και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο Πρωτάθλημα μπάσκετ U20. 

Οι νέοι αθλητές, με το ταλέντο, το πάθος τους και τη συλλογική προσπάθεια, με τη σωστή καθοδήγηση των προπονητών, χάρισαν στην Ελλάδα ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο που μας γέμισε χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία. 

Η διάκριση που απέσπασαν αποτελεί..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από το gsee.gr
Στοχευμένα νομοθετικά μέτρα ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία των εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και συλλογικών, ζητά η ΓΣΕΕ με επιστολή της στην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η Συνομοσπονδία έχοντας γνώση των τεράστιων προβλημάτων των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ουσιαστικά ανύπαρκτη νομοθετική προστασία την οποία συμπληρώνει  και η νομολογιακή απορρύθμιση  εργασιακών δικαιωμάτων (απεργία, επίσχεση εργασίας, βλαπτική μεταβολή κλπ)  και απαιτεί από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει, σε καμία περίπτωση, σε κωδικοποίηση και συνακόλουθα παγίωση του απορρυθμισμένου εργατικού δικαίου (ατομικού και συλλογικού).


H σχετική επιστολή στην Υπουργό Εργασίας:

Η Σ. Αραβία μειώνει τις εξαγωγές πετρελαίου στα 6,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο

Από το worldenergynews.gr
Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ Φάλι ανακοίνωσε σήμερα (24/7), ότι η χώρα του θα περιορίσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου, προκειμένου να επιταχύνει την επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε,

Το Ramform Hyperion ολοκλήρωσε τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το sigmalive.com
Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion, το οποίο πραγματοποίησε έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες του κι έχοντας συλλέξει όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για την εξαγωγή συμπερασμάτων. 

Σύμφωνα με το ραντάρ, το μεσημέρι της Κυριακής το πλοίο διέσχιζε το Λιβυκό Πέλαγος νότια της Κρήτης, με προορισμό το λιμάνι της Αλχεθίρας στις νοτιοανατολικές ακτές της Ισπανίας, όπου θα καταπλεύσει στις 29 Ιουλίου.

Από τις αρχές Μαΐου το πλοίο, συνοδευόμενο..

• Δια Βίου Μάθηση, Επαγγελματική Κατάρτιση, Απασχόληση και Οικονομία • Έκθεση Ζωγραφικής – Λαυρεωτική • Ασφαλιστικό: Συνταξιοδοτική Δαπάνη και Αριθμός Συνταξιούχων • Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ

Από το inegsee.gr
Ο λόγος των συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπροσώπησης των εργαζομένων και των εργοδοτών αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια συστατικό τμήμα του δημόσιου διαλόγου για τα θέματα των οικονομικών πολιτικών και των πολιτικών απασχόλησης, εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, έστω και αν αυτός δεν οργανώνεται και δεν διενεργείται συστηματικά και με ποιοτικό και διεξοδικό τρόπο. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, που εκπροσωπούν αντίστοιχα τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και τις μικρές επιχειρήσεις, με την πάροδο των χρόνων έχουν..

Η Gazprom μπαίνει στη λιανική αγορά καυσίμων

Από το capital.gr
Το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ υπάρχουν διαφημίσεις μιας νέας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά λιπαντικών. Και μόνο το όνομα αυτής, είναι αρκετό για να προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και συνειρμούς καθώς η Gazprom αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Ευρώπης και μέχρι στιγμής είχε παρουσία στη χώρα μας μόνο ως βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου, αφού ο ρωσικός κολοσσός διαθέτει στη ΔΕΠΑ περίπου τα 2/3 των αναγκών της χώρας.

Για την ακρίβεια η Gazpromneft – Lubricants που αποτελεί μια ..

Μπλόκο Ε.Ε. σε εργοδότες που ελέγχουν το προφίλ εργαζομένων στο Facebook

Από το kathimerini.gr
Νέα οδηγία, που προωθούν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε., απαγορεύει στους εργοδότες να αναζητούν πληροφορίες για τους υποψήφιους εργαζομένους, μέσω των προσωπικών λογαριασμών των τελευταίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, οι εργοδότες που ελέγχουν το προφίλ ενός υποψήφιου εργαζομένου στο Facebook ή στο Twitter, πριν λάβουν κάποια τελική απόφαση για την πρόσληψή του, ενδέχεται να παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Για να περιοριστεί αυτός ο τρόπος επιλογής υποψήφιων εργαζομένων, η Ε.Ε. αποφάσισε να προχωρήσει στην ενίσχυση του πλαισίου προστασίας δεδομένων.

Σύμφωνα με σχετική οδηγία που εκδόθηκε ..

Έκδοση ομολογιακού δανείου 75 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΠΕ, με κάλυψη από EBRD και Παρευξείνια Τράπεζα

Από το worldenergynews.gr
Σε κλειστή έκδοση ομολόγου ύψους 75 εκατ. ευρώ προτίθενται να προσχωρήσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια το επόμενο διάστημα για την αναχρηματοδότηση με καλύτερους όρους άλλου ομολόγου που λήγει εντός του 2018. 

Η έκδοση θα καλυφθεί κυρίως..