Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Kρίσιμα σημεία για το μοντέλο εκμετάλλευσης των υδογοναθράκων

Από το worldenergynews.gr
H πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή ώθηση στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων είναι δεδομένη και εκπεφρασμένη. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι προθέσεις αναγκαστικά θα πρέπει να συνδυάζονται με αλλαγές και ανατροπές που αιφνιδιάζουν.

Το ρεπορτάζ θέλει το Υπουργείο Ενέργειας να προκρίνει, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση του μοντέλου της Συμφωνίας Διάθεσης Παραγωγής (Production Sharing Agreement) για τις επόμενες συμβάσεις στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην χώρα μας-μοντέλου που συνεπάγεται την συμμετοχή του Δημοσίου στην διάθεση της παραγωγής από κάποιο κοίτασμα.. 

Ακόμη κι αν κανείς αντιπαρερχόταν βασικά ζητήματα όπως..

Πρωταθλητές στη διέλευση πετρελαίου τα Στενά του Ορμούζ

Από το worldenergynews.gr
Τα Στενά  του Ορμούζ αναδείχθηκαν για έκτη συνεχή χρονιά το σημείο από όπου περνούν οι μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Διοίκησης Πληροφόρησης για την Ενέργεια (EIA). 

Συγκεκριμένα  τα Στενά αναφέρονται ως το πιο σημαντικό σημείο συμφόρησης. Ως τέτοια ορίζονται στενά σημεία σε σημαντικές διεθνείς θαλάσσιες οδούς από τα οποία περνά η μεταφορά αργού πετρελαίου, προϊόντων του και άλλων εμπορευμάτων. Είναι στρατηγικά για την παγκόσμια παροχή πετρελαίου καθώς οποιαδήποτε επικίνδυνη ..

«Σβήνει» ο πλανήτης- Η ανθρωπότητα ήδη εξάντλησε τις δυνατότητες της Γης σε παραγωγή φυσικών πόρων (φωτό)

Από το pronews.gr
Από σήμερα, γίνεται γνωστό, πως η ανθρωπότητα κατανάλωσε όλες τους φυσικούς πόρους που ο πλανήτης μας μπορεί να παράξει εντός ενός έτους. Η επέτειος ημέρα τούτη, του "ξεπεράσματος της Γης", κάθε χρόνο επέρχεται όλο και πιο νωρίς, κάνοντας τις μελλοντικές προβλέψεις όλο και πιο δυσοίωνες.

Η ημερομηνία τούτη είναι δυσοίωνη, αφού κάθε φορά στο ημερολόγιό μας έρχεται νωρίτερα. Φέτος, από τη σημερινή ημέρα, 2 Αυγούστου, κοντολογίς μόλις σε επτά μήνες, όλοι οι φυσικοί πόροι που η Γη μας μπορεί να παράξει σε ένα έτος έχουν καταναλωθεί. Για το υπόλοιπο του έτους 2017, για να συνεχίσουμε να τρώμε, να πίνουμε και να θερμαινόμαστε, ή για τις μετακινήσεις μας, θα πρέπει να..