Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Πολύ ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Από το newsbeast.gr
Πολύ ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) καταγράφηκε σήμερα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος προς το ΤΑΙΠΕΔ από έξι επενδυτικά σχήματα, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως «ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνουν κέρδη δισεκατομμυρίων στη βιομηχανία εξόρυξης λιθίου

Από το worldenergynews.gr
Η άνθηση της αγοράς των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση για λίθιο από την Κίνα αναζωογονεί την βιομηχανία εξορύξεων της Αυστραλίας, αξίας 90 δισ. δολλαρίων.       

Οι τιμές παρουσιάζουν ανοδική πορεία ενώ η Αυστραλία που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός λιθίου στον κόσμο εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη θέση της.

Στη Δυτική Αυστραλία υπάρχουν ήδη..

Κυρώσεις του Τραμπ στη Βενεζουέλα, θα ζημιώσουν τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ κατά $10 δισ.

Από το newmoney.gr
Το πετρελαιοφόρο Paramount Helsinki, έφτασε στην Πασκαγκούλα του Μισισιπή την περασμένη εβδομάδα μεταφέροντας ένα σημαντικό φορτίο για λογαριασμό της Chevron Corp. στο εκεί εργοστάσιο: 532.000 βαρέλια παχύρρευστο πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.

Η άφιξή του στις 23 Ιουλίου, καθώς η Βενεζουέλα κινείται σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί "η τελική κρίση", υπογραμμίζει την ανησυχητική συνεργασία που εισήγαγε η αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία με ένα κράτος όπως αυτό που διοικεί σήμερα ο Μαδούρο, και δημιουργεί ανησυχίες ότι βαδίζει προς τη δικτατορία.

Από το Νιου Τζέρσεϊ μέχρι το Τέξας, οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν φτάσει να..

Μια "άβολη αλήθεια": πώς να πετάξετε 250.000 δολάρια, αν φυσικά σας περισσεύουν.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Αν ξαφνικά κερδίσατε το τζακποτ του εξαμήνου, βρεθήκατε απότομα με πολλά λεφτά, και δεν ξέρετε πώς να τα ξοδέψετε, ένας καλός τρόπος για να τα πετάξετε είναι ν' ακολουθήσετε το παράδειγμα που δίνει ένας νομπελίστας στη "σωτηρία του πλανήτη". Ο λόγος για τον, ευτυχώς μόνο παρ' ολίγον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, ο οποίος το 2007 είχε πάρει -μαζί με το IPCC του ΟΗΕ- το Νόμπελ Ειρήνης, για τη συμβολή του στην εξάπλωση της κλιματικής προπαγάνδας. Μαζί με το Νόμπελ είχε πάρει και δυο Όσκαρ για την ταινία του "An Inconvenient Truth - Μια άβολη αλήθεια", αλλά η πραγματικά "άβολη" για τον ίδιο αλήθεια ήλθε όταν αποκαλύφθηκε πως το 2007 το "σπίτι" του, που το βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, έκαιγε 20 φορές περισσότερο ρεύμα απ' τη μέση οικιακή κατανάλωση στις ΗΠΑ. 

Μια μικρή παρένθεση, για να δούμε πως το "σπίτι" βρίσκεται στη ..

Οι δασικές πυρκαϊές και η προπαγάνδα για τη δήθεν κλιματική αλλαγή.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Από αρχαιοτάτων χρόνων στις αρχές Αυγούστου παραδοσιακά το θερμόμετρο κοκκινίζει για τα καλά, οι επιχειρήσεις ανέκαθεν κατεβάζουν ρολά κι όλοι τρέχουν στις παραλίες, για λίγη δροσιά. Το μελτέμι κάπου-κάπου φέρνει λίγη δροσιά, αλλά δημιουργεί ταυτόχρονα τις ιδανικές συνθήκες για να μεταδοθεί γρήγορα μια δασική πυρκαϊά, τα ξεραμένα απ' τη ζέστη αγριόχορτα είναι το τέλειο προσάναμμα. Κάπως έτσι το βόρειο ημισφαίριο ταλανίζεται κάθε χρόνο από δασικές πυρκαϊές, αλλά, όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, φρόντισαν φέτος να συνδέσουν τις δασικές πυρκαϊές με τη δήθεν κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική προπαγάνδα αργά αλλά σταθερά φροντίζει να..

ΙΕΝΕ: Χρειάζεται επαρκής ενεργειακός σχεδιασμός για να αποφύγουμε κρίσεις σαν αυτή του χειμώνα στο εξής

Από το energypress.gr
Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) δημοσίευσε σήμερα έκθεση με θέμα την ασφάλεια του ελληνικού ενεργειακού συστήματος με αφορμή την ενεργειακή κρίση του περασμένου χειμώνα.

Η συζήτηση με όλους, σχεδόν, τους φορείς της ενεργειακής αγοράς της χώρας στην ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το ΙΕΝΕ με θέμα «Η Ασφάλεια του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος», ανέδειξε τρία βασικά θέματα που σχετίζονται με την κρίση και, συνεπώς, με την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, Τα συγκεκριμένα θέματα, τα οποία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, θα πρέπει να αναλυθούν σε βάθος και να προταθούν άμεσα λύσεις, για τα όποια εμπόδια και τις όποιες στρεβλώσεις, είναι τα παρακάτω:

1. Η λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού:

Δικαστική απόφαση σοκ για τον Κοντομηνά - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μεταβίβασης του Alpha

Από το periodista.gr
Νομική δικαίωση, και δη με γενναία αποζημίωση, ήρθε μετά από 15 χρόνια για τον νυν πρόεδρο των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό στην δικαστική αντιδικία του με τον Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το Εφετείο Αθηνών ( με την απόφαση αρ 3025/20-6-2017) δικαίωσε τον Στάθη Τσοτσορό και επιδίκασε σε βάρος του Δ. Κοντομηνά (ΔΚ) και στην εταιρία Mantelord Ltd το συνολικό ποσό των 17 εκατ. ευρώ (9,0 εκατ. πλέον νομίμων τόκων από 24-8-2007 ποσού 7,5 εκατ. ευρώ συν δικαστικά έξοδα 450 χιλ. ευρώ).

Επι πλέον απήγγελε..

Νορβηγία: Η κοινή γνώμη ανοιχτή στον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου για την προστασία του περιβάλλοντος

Από το naftemporiki.gr
Οι Νορβηγοί εμφανίζονται δεκτικοί στον περιορισμό της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να περιορίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, για λογαριασμό μίας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της σκανδιναβικής χώρας.

Συγκεκριμένα, το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα συμφωνούσε με τον περιορισμό, ενώ το 42% θα διαφωνούσε, και το 14% εμφανίστηκε αναποφάσιστο.

Ο επικεφαλής της Greenpeace Νορβηγίας, Τρουλς Γκούλοφσεν, χαρακτήρισε..

Σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης λόγω απεργίας

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης σταμάτησε εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε αυτό, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή του στην αφρικανική χώρα.

Συγκεκριμένα, πηγή της κοινοπραξίας η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα, είπε ότι η διοίκηση διαπραγματεύεται με τους απεργούς στο κοίτασμα Sharara στη δυτική Λιβύη και δεν αποκλείεται η παραγωγή να ξεκινήσει και πάλι, ακόμη και εντός της ημέρας.

Η παραγωγή του κοιτάσματος αυξήθηκε..

ΧΡΗΜ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
ΕΛΠΕ: Ο κ. Άγγελος Κόκοτος πώλησε 33.968 κοινές μετοχές
Συνολικής αξίας €258.965,46.
15:49 07/08
ΕΛΠΕ: Η κα. Σταματία Ψυλλάκη πώλησε 10.000 κοινές μετοχές
Συνολικής αξίας €76.232,38.
15:48 07/08
ΕΛΠΕ: Ο κ. Διομήδης Σταμούλης απέκτησε 6.850 κοινές ονομαστικές μετοχές
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.
15:06 07/08
ΕΛΠΕ: Εξάσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης από τον κ. Θ.Α. Βάρδα
15:06 07/08
ΕΛΠΕ: Ο κ. Ιωάννης Ψυχογυιό απέκτησε

Δύο διεθνείς διαγωνισμούς για έρευνες υδρογοναναθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη προκηρύσσει το ΥΠΕΝ

Από το bankingnews.gr
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν προσφορές εντός 90 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της Ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δύο νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη προκύρυξε σήμερα (7/8) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, ύστερα από σχετικές αιτήσεις που υπέβαλαν τόσο η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ. όσο και η Energean Oil & Gas.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν..

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Σωματείου, η οποία δεν είναι χθεσινή, έχει δώσει δείγματα γραφής ότι συνδιοικεί
με την εταιρεία εδώ και χρόνια, έχει τεράστιες ευθύνες για τη κατάσταση που έχει φτάσει το επίπεδο της υγιεινής και ασφάλειας τα τελευταία χρόνια στον όμιλο. Έχει διαχρονικά βάλει πλάτη στην αποχώρηση έμπειρου προσωπικού, έχει συμβάλλει στην κατάργηση ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα τις τραγικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Δεν την είδαμε να είναι στα κάγκελα για τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την
ασφάλεια των εργαζομένων, με πρόσφατο το παράδειγμα του ατυχήματος στην Ελευσίνα με δυο
τραυματίες συναδέλφους μας, στις αρχές Ιούλη. Μάλιστα εγκαλέσανε ..