Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Bloomberg: Η βενζίνη φθάνει στο σημείο ανατροπής της - Ο ρόλος των ηλεκτρικών οχημάτων

Από το worldenergynews.gr
Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν πρόκειται να καταστρέψουν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων σύντομα, αλλά θα τη διαταράξουν. 

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε μια δεκαετία, όταν οι Ηλεκτρικοί Αυτοκινητόδρομοι θα αρχίσουν να θέτουν την ετήσια αύξηση της ζήτησης βενζίνης σε παρακμή, σημειώνει το Bloomberg. 

Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι..

Η παραδειγματική κυπριακή ΑΟΖ

Από το lygeros.org
Με δεδομένο το κοίτασμα Αφροδίτη στο θαλάσσιο οικόπεδο 12, γεωτρήσεις της Eni- Kogas στο 9, τώρα γεώτρηση της Eni-Total στο 11 και προετοιμασία για γεώτρηση στο 8 από την Eni, η κυπριακή ΑΟΖ γίνεται όλο και περισσότερο παράδειγμα προς μίμηση. Διότι δεν σταμάτησε στο στάδιο της ανακήρυξης της ΑΟΖ το 2004 ούτε στο στάδιο των οριοθετήσεων το 2003, 2007 και 2010. 

Ακόμα και τώρα πρωτοστατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ακολουθεί τις δραστηριότητες του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο. Διότι τώρα..

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο την πολυήμερη απεργία που είχε προκηρύξει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η απόφαση του Πρωτοδικείου βάζει τέλος στην κινητοποίηση που ξεκίνησε ήδη από την Παρασκευή και η οποία απειλούσε, λόγω της πολυήμερης  διαρκείας της, τον ανεφοδιασμό της χώρας με καύσιμα και μάλιστα εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης.

Συγκεκριμένα..