Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Άλλη μια "ανθρωπογενής" κλιματική αλλαγή, πριν από ...94 εκατομμύρια χρόνια!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Τις τελευταίες δεκαετίες οι επιστήμονες μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα οξυγόνου στον ωκεανό και τα στοιχεία δείχνουν μείωση κατά 2% των επιπέδων οξυγόνου τα τελευταία 50 χρόνια. Αν και αυτή η μείωση των επιπέδων οξυγόνου του ωκεανού φαίνεται μικρή, μπορεί να μεταβάλλει τα οικοσυστήματα. Σε συνδυασμό με εκτιμήσεις ότι, λόγω της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής", τα επίπεδα οξυγόνου θα συνεχίσουν να μειώνονται κατά ένα έως επτά τοις εκατό έως το 2100, δίνει τη δυνατότητα να διατυπώνονται ανησυχίες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ανησυχίες που κατά κανόνα συνοδεύονται από αναζήτηση χρηματοδότησης για έρευνα.

Η μείωση στο οξυγόνο του ωκεανού θα πιέσει τα οικοσυστήματα και θα αλλάξει τις συνήθειες των ψαριών και των θηλαστικών. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα ψάρια, που απαιτούν περισσότερο οξυγόνο, θα έχουν..

NISSAN: ΣΤΗΝ “ΠΡΙΖΑ” ΑΠΟ ΤΟ 1947!

Από το tanea.gr
Μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις “ρίζες” της ηλεκτροκίνησης από τη Nissan, αποδεικνύει πως η επιτυχία του σημερινού ηλεκτροκινήτου LEAF, μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί…

Τη δεκαετία του ’40, με την λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, η Tachikawa Aircraft (που μετέπειτα έγινε Tama Cars Co.) ξεκίνησε την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Αφορμή γι’ αυτό ήταν η μεγάλη έλλειψη βενζίνης εκείνη την εποχή. Έτσι το 1947, η εταιρεία κατάφερε..

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό για να παράγουν έξι φορές περισσότερο πετρέλαιο!

Από το hellasforce.com
Ομάδα επιστημόνων από τη Σιβηρία, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας τεχνολογίας για τη θερμοχημική διάσπαση της βενζίνης, αναφέρει το RIA Novosti.

Επιστήμονες από το κρατικό πανεπιστήμιο του Tyumen, ένα ερευνητικό κέντρο στη Σιβηρία της Ρωσίας, ανακοίνωσαν μια τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη πετρελαίου με την έναρξη υπόγειων χημικών αντιδράσεων.

«Η τεχνολογία θα επιτρέψει..

Υψηλές αποδόσεις και μεγάλες αποτιμήσεις βλέπουν στον πετρελαϊκό τομέα οι αναλυτές

Από το worldenergynews.gr
Ενώ η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου εξακολουθεί να «οδηγεί» τις τιμές του αργού και να πιέζει τις τιμές των μετοχών των πετρελαϊκών εταιρειών ο τομέας προσφέρει ελκυστική αξία για τους επενδυτές, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

"Ο κλάδος, έχει μεγάλη αξία, οπότε πρέπει να ποντάρετε ", δήλωσε ο Beat Wittmann, συνεργάτης της Swiss Porta Advisors, στο Squawk Box του CNBC την Τετάρτη.

"Ο τομέας είναι..