Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Άμεση αντίδραση από τα ΕΛΠΕ στα δημοσιεύματα για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης

Από το energypress.gr
Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αποδίδουν στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την εκπόνηση έκθεσης σχετικά με την ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση των ΕΛΠΕ διευκρινίζει ότι:  

Το φερόμενο ως κείμενο των ΕΛΠΕ δεν αποτελεί κείμενο του Ομίλου, αλλά ..

Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης ζητά η Π.Ο.Π.Ε.Κ. από την κυβέρνηση

Από το worldenergynews.gr
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, έστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ζητώντας εκ νέου τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι Αμερικανοί ξεκινούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ υπό την προστασία του 6ου Στόλου!

Από το pronews.gr
Οι Αμερικανοί ξεκινούν γεωτρήσεις προς ανεύρεση φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ και αυτό αποτελεί κρίσιμη εξέλιξη σε ότι αφορά το πώς θα αντιμετωπιστεί πλέον η τουρκική παραβατικότητα: Συγκεκριμένα δύο γεωτρήσεις στο βυθο τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ θα πραγματοποιήσει η αμερικάνικη εταιρεία ExxonΜobil, το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ως μέλος της κοινοπραξίας Exxon Mobil – Qatar Petroleum που έχει κερδίσει τα δικαιώματα του βυθοτεμαχίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Τρίσταν Άσπρεϊ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν λίγο στη Λευκωσία.

Η δήλωση του Τρίσταν Άσπρεϊ έγινε ..

Τα αιολικά, το φυσικό αέριο και οι απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το 1950 η χώρα ερχόταν από μια δεκαετία καταστροφών, πρώτα απ' την Κατοχή κι έπειτα απ' τον Εμφύλιο. Ακριβώς σ' εκείνη την κομβική στιγμή ιδρύθηκε η ΔΕΗ, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα, που είχε πάνω από 400 ηλεκτρικές εταιρείες, αλλά δεν είχε ρεύμα. Κι έλεγε το ΦΕΚ του ιδρυτικού νόμου: "Ο Οργανισμός ούτος αποτελεί δημοσίαν επιχείρησιν ανήκουσαν εξ ολοκλήρου εις το Ελληνικόν Δημόσιον, λειτουργούσαν χάριν του δημοσίου συμφέροντος, αλλά κατά τους κανόνας της ιδιωτικής οικονομίας, απολαμβάνουσαν διοικητικής και οικονομικής αυτοτελείας, τελούσαν όμως υπό την ανωτάτην εποπτείαν και τον έλεγχον του Κράτους."  

"Κατά τους κανόνας της ιδιωτικής οικονομίας" λοιπόν κι απ' την πρώτη στιγμή η ΔΕΗ -εκείνης της εποχής- στράφηκε στην αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πηγών, στο λιγνίτη και στα νερά. Πρώτα στο Αλιβέρι, στη συνέχεια στην Πτολεμαΐδα και κατόπιν στη Μεγαλόπολη, ο λιγνίτης έφθασε να δίνει σχεδόν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία μεθοδεύει την αλλαγή του ωραρίου εργασίας για τους
εργαζόμενους, επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, συνάδελφοι που είχαν καλύψει πλήρως τις 8 ή και τις 12 ώρες εργασίας, είδαν να αναγράφεται στα τελευταία εξοφλητικά ο όρος "αδικαιολόγητη απουσία" και δίπλα τον αντίστοιχο χρόνο “απουσίας”.

Πρόκειται για πρόκληση! Με ποια λογική, σε έναν εργαζόμενο.

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά το 2040

Από το liberal.gr
Η κυβέρνηση του Emmanuel Macron παρουσιάζει σήμερα στη βουλή ένα νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται η έρευνα για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και η εξόρυξή τους στη γαλλική επικράτεια (στην Ευρώπη και τις υπερπόντιες κτήσεις), το αργότερο ως το 2040.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ στους Financial Times, η κίνηση αυτή έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το πετρέλαιο και φυσικό αέριο που παράγεται σε γαλλικό έδαφος καλύπτει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των ενεργειακών αναγκών της χώρας. Ωστόσο, επιδιώκεται να ...

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Βόρειας Κορέας - Η Κίνα ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος

Από το worldenergynews.gr
Η απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα θα ήταν καταστροφική για την χώρα και το καθεστώς αλλά το μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τους αναλυτές είναι να πεισθεί, η Κίνα η οποία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας. 

Η Υπηρεσία Πληροφόρησης για την Ενέργεια (EIA) των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά πως η Βόρεια Κορέα εισάγει περίπου 10.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από την Κίνα και τροφοδοτεί το μοναδικό διυλιστήριο της χώρας, το χημικό εργοστάσιο Πονγκχούα.

Με την τιμή του βαρελιού πετρελαίου να προσεγγίζει τα 50 δολάρια, αυτό σημαίνει..

ΔΕΗ: Αξιολογεί με εξωτερικό σύμβουλο νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους

Από το capital.gr
Ένας διαγωνισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη από τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών προκήρυξε διαγωνισμό (η προθεσμία κατάθεσης προσφορών έληξε χθες) με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη βέλτιστη αξιοποίηση νεοπροσληφθέντος προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης. 

Ο σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ όσων συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με κριτήριο την καλύτερη οικονομική προσφορά σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρει, με ανώτατο όριο τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι υπηρεσίες;

Στη Repsol και τυπικά το 60% των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα

Από το energypress.gr
Τη μεταβίβαση του 60% των δικαιωμάτων στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων από την Energean στη Repsol  ενέκρινε το ΥΠΕΝ.

Η απόφαση αυτή του ΥΠΕΝ επικυρώνει τη συμφωνία μεταξύ του ισπανικού κολοσσού και της Energean Oil & Gas, βάσει της οποίας η Repsol εισέρχεται (farm in) στα χερσαία οικόπεδα της Energean στα Ιωάννινα και στην Αιτωλοακαρνανία, αποκτώντας το 60% των παραχωρήσεων και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Διαχειριστή (Operator). 

Η συμφωνία μεταξύ..