Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Οι υδρογονάνθρακες δεν ανακαλύπτονται με γεωτρύπανα αλλά με σωστές προβλέψεις γεωτρητικών θέσεων

Από το lygeros.org
Η γεώτρηση της TOTAL στον θαλάσσιο οικόπεδο 11 απέδειξε ότι -από οικονομικής άποψης- η επιλογή της θέσης του Ονησίφορος Δυτικά-1 ήταν μία γεώτρηση τοποθετημένη γεωγραφικά σε άστοχη θέση. 
Απέδειξε μεν ότι εκεί υπάρχει κοίτασμα τύπου Ζορ αλλά με ελάχιστη πληρότητα σε φυσικό αέριο. Τα πιστοποιημένα αποθέματα του Ονησίφορου είναι πιθανότατα της τάξης των 350 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδών ή 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων περίπου. 

Όμως 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αντιπροσωπεύουν ..

Στήριξη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό

Από το kathimerini.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέβαλε στην κινητοποίηση άμεσης στήριξης προς την Ελλάδα μετά από αίτημα παροχής βοήθειας για την αντιμετώπιση περιστατικού πετρελαϊκής ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά.

Η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τη συνδρομή σκάφους κατά τις επιχειρήσεις απορρύπανσης. Το αίτημα διαβιβάστηκε στο Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Επιτροπής και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα έσπευσε να προσφέρει σκάφος απορρύπανσης.

«Το κέντρο έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ..

Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου προσφεύγει στον εισαγγελέα για την έκθεση με το… φακέλωμα

Από το newreport.gr
Στις 5 Σεπτεμβρίου, διέρρευσε η έρευνα εταιρίας για λογαριασμό των ΕΛΠΕ και μεταξύ άλλων στο περιεχόμενό της περιείχε χαρτογραφήση προσώπων, φορέων, υπηρεσιών, τηλεφωνικές καταγγελίες προς τα ΕΛΠΕ, το περιεχόμενο των συνομιλιών καθώς και κρίσεις για πρόσωπα κ.α.

Η έκθεση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και αντιδράσεις προς το newreport.gr, το οποίο όταν έφτασε στα χέρια του, συνοδευόμενο από τις δηλώσεις του ανθρώπου που την ανακάλυψε ψάχνοντας στο διαδίκτυο την βρήκε.

Το newreport.gr τη δημοσίευσε, όπως δημοσίευσε και την απάντηση της..

Jetoil: Άρση της δέσμευσης ακινήτων από Δημόσιο

Από το euro2day.gr
Την άρση της δέσμευσης των ακινήτων ιδιοκτησίας της Mamidil-JetOil καθώς και προσώπων που διατέλεσαν διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας από το 2008 ως το 2015 αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, επιτρέποντας έτσι την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι τα ακίνητα, που δεσμεύτηκαν από το Δημόσιο, αποκτήθηκαν είτε σε χρόνο προγενέστερο από το διερευνώμενο αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, είτε μέσω πλειστηριασμών με επισπεύδουσα τη Mamidoil για κάλυψη ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της τελευταίας.

Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο έκρινε ότι..