Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ν.4488/2017. Τι θα ισχύσει άμεσα στα εργασιακά και τι όχι.

Από το ergasiaka-gr.net
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α' 137/13-9-2017 ο νόμος 4488/2017 "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις."

Ας δούμε ποιες διατάξεις που αναφέρονται στα εργασιακά, έχουν άμεση εφαρμογή (από 13/9/2017) και ποιες θα ισχύσουν μετά την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, όπως προβλέπεται στο νόμο.
Διατάξεις που έχουν ισχύ από 13/9/2017..

Ένωση Ελλήνων Χημικών για πετρελαιοκηλίδα: Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός

Από το energyworld.gr
Ευθύνες και ανεπάρκεια καταλογίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Χημικών στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό.

Συγκεκριμένα, «η Ένωση Ελλήνων Χημικών θεωρεί ότι παρατηρήθηκε ανετοιμότητα στην
κινητοποίηση των μηχανισμών του κράτους για την αντιμετώπιση ενός δυστυχήματος στην «μπροστινή αυλή» της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα την διεύρυνση της περιοχής εξάπλωσης και της δυσμενούς επίδρασης σε εκτεταμένη περιοχή της Αττικής και την καλλιέργεια ανησυχίας ότι δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόνοιας και πρόβλεψης».

Επίσης, η Ένωση εκφράζει..

Στρατηγική συνεργασία Shell με Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Royal Dutch Shell και Petrobras υπέγραψαν MoU (Memorandum of Understanding) για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Βραζιλία. Κύριο αντικείμενο της συνεργασίας τους είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών με στόχο τη μείωση του κόστους κατά τη διάρκεια των εργασιών τους. Το MoU περιέχει επίσης πολιτικές ασφάλειας στις θαλάσσιες μεταφορές αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων και πολιτικές βελτιστοποίησης των υπηρεσιών logistics.

O κ. Wael Sawan,   Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Deep Water for Shell, ανέφερε ότι ..

ΗΠΑ: Έξι εταιρείες αγόρασαν 14 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα

Από το worldenergynews.gr
Η πώληση έγινε στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος για τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Πέμπτη 14/9 το Υπουργείο Ενέργειας.

Οι εταιρείες BP Oil Supply, Exxon Mobil Corp, Phillips 66, Shell Trading, Valero Marketing and Supply Company και η Macquarie Commodities Trading αγόρασαν πετρέλαιο από το αποθεματικό, το οποίο κρατείται ..

Ποια είναι η χώρα της ΕΕ που έβαλε πολλά αιολικά και ΔΕΝ θα πιάσει το στόχο μείωσης "αερίων του θερμοκηπίου" το 2020;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η "καλή" μας ΕΕ, μαντέψτε με τίνος πρωτοβουλία, έχει επιβάλει σ' όλες τις χώρες-μέλη δεσμευτικούς στόχους μείωσης εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου", εισαγωγής ΑΠΕ και ενεργειακής αποδοτικότητας για το χρονικό ορίζοντα του 2020. Για την Ελλάδα οι στόχοι είναι η περίφημη πολιτική 20-20-20, με βάση την οποία, όπως εφαρμόστηκε, η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα καταντήσει να καίει πολύ απ' το πανάκριβο και 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο, προκειμένου να έχει ηλεκτροδότηση. Ή να εισάγει ηλεκτρισμό απ' το λιγνίτη των Σκοπίων, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, καθώς οι πολιτικοί μας είναι είτε παντελώς ανίκανοι ν' αντιληφθούν τη σημασία του να υπάρχει εγχώρια ηλεκτροπαραγωγή από εγχώριο λιγνίτη είτε εντελώς λαμόγια.

Για τις άλλες χώρες καθορίστηκαν ανάλογοι στόχοι και πλέον, όσο πλησιάζουμε στο 2020, όλο και χειρότερη παρουσιάζεται η κατάσταση με την "ενεργειακή μετάβαση" μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής χώρας: μια νέα μελέτη δείχνει πως..