Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ- ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση 2151/2017 του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία, στο πλαίσιο της διαδικασίας της πρότυπης δίκης, αναγνωρίστηκε η συνταγματικότητα της Υπουργικής Απόφασης του 2013 για την επιβολή του προστίμου των 10.549,44 ευρώ (και 9.197 για τους αδήλωτους εργαζόμενους έως 25 ετών).

Μη παραγνωρίζοντας τόσο την έκταση όσο και την ποικιλομορφία της εργοδοτικής παραβατικότητας, αλλά και  τα προβλήματα στην...

Σαν Φρανσίσκο και Όκλαντ Μηνύουν Μεγάλες Πετρελαϊκές Εταιρείες για την Κλιματική Αλλαγή

Από το energia.gr
Οι πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και του Όκλαντ κατέθεσαν μήνυση εναντίον μερικών από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως για την αλλαγή του κλίματος, συμμετέχοντας σε μια αναδυόμενη προσπάθεια να ασκηθεί νομική δράση προκειμένου η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων να καταστεί υπεύθυνη για τις ζημίες που προκαλούνται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

Οι αγωγές κατατέθηκαν ξεχωριστά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο και στην κομητεία Alameda όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της San Francisco Chronicles, στο κείμενο των αγωγών υποστηρίζεται ότι ..

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ;

Από το nemca.gr
Παλαιότερα, απαραίτητο μέρος του επαγγελματικού εξοπλισμού κάθε αναψυκτηρίου αποτελούσαν οι ψύκτες που τοποθετούνταν σε εμφανή σημεία, για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες με ευκολία, χωρίς αυτοί να πρέπει να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό, αν διψούσαν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι ψύκτες μειώνονται όλο και περισσότερο και πλέον δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο επαγγελματικού εξοπλισμού, ενώ προτιμώνται τα επαγγελματικά ψυγεία-βιτρίνες, όπου μπορεί ο ενδιαφερόμενος να προμηθευτεί ένα μπουκάλι νερό. Αυτή η εξέλιξη συνέβη, επειδή οι ψύκτες θεωρήθηκαν κάποια στιγμή επικίνδυνοι και τόσο οι υπεύθυνοι των μαγαζιών όσο και οι καταναλωτές προτίμησαν να μην τους χρησιμοποιούν.

Γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνοι οι ψύκτες;

Το πρόβλημα εντοπίζεται στους μεταλλικούς ψύκτες, όπου παλαιότερα είχαν...

Μόνο σε δαπάνες συντήρησης ή αλλαγής της κεντρικής θέρμανσης θα συμμετέχουν τα διαμερίσματα που αυτονομούνται

Από το worldenergynews.gr
Τη συμμετοχή σε τακτικές και έκτακτες δαπάνες για τη συντήρηση του κεντρικού καυστήρα των πολυκατοικιών για όσους επιλέξουν την αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο ή και κάθε  άλλο αποδοτικότερο του υφιστάμενου καυσίμου χωρίς απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας προβλέπει διάταξη στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος που κατέθεσε χθες 20/9 στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Σε περίπτωση που η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας λάβει..

Τα βρήκαν Ρωσία και ExxonMobil για το Sakhalin-I

Από το energypress.gr
Σε φιλικό διακανονισμό αναφορικά με διαφωνία τους στο πλαίσιο της υλοποίησης του project Sakhalin-I κατέληξε η Ρωσία με την ExxonMobil, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το ρωσικό υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρωσίας, ο συμβιβασμός θεωρείται αμοιβαία επωφελής, ενώ από τη μεριά της η ExxonMobil αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Τον Απρίλιο του 2015 η ExxonMobil προσέφυγε..

Δέχονται προσφορές από τράπεζες για επιτόκια κοντά στο 3% τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Επιτόκια λίγο υψηλότερα από τα αντίστοιχα ευρωπαικά διεκδικούν τα ΕΛΠΕ στις συζητήσεις που έχουν αυτή τη περίοδο με τράπεζες του εξωτερικού, προκειμένου να βελτιώσουν τους όρους του δανεισμού τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία έχει δεχτεί προσφορές από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων και η Creditt Suisse για επιτόκια ακόμη και κοντά στο 3%, δηλαδή σε ανάλογα επίπεδα με..