Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Χιλή: Δημιουργία προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής γύρω από το νησί του Πάσχα

Από το naftemporiki.gr
Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέ δημιούργησε επίσημα ένα θαλάσσιο καταφύγιο 740.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το απομακρυσμένο νησί του Πάσχα, μια κίνηση που θα προστατεύσει δεκάδες είδη μοναδικά στον πλανήτη.

Η ιστορική κίνηση ακολουθεί πέντε χρόνια εντατικών προσπαθειών διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων και των ίδιων των κατοίκων Ράπα Νούι του νησιού του Πάσχα, γνωστού ως το πιο απομονωμένο νησί στον κόσμο και ως Μνημείο Παγκόσμιο Κληρονομιάς από την UNESCO για τα μυστήρια πέτρινα αγάλματα γνωστά ως Μοάι.

Η δημιουργία της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής «Ράπα Νούι Ραχούι» περιορίζει..

ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ !...


Συνέδριο ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με θέμα: «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή»

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα) Συνέδριο με θέμα: «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των κοινωνικών εταίρων και εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν σημαντικά αποτελέσματα ερευνών του
ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την ΕΕΚ, σχετικοί δείκτες-μεγέθη σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα κυρίαρχα μοντέλα
διακυβέρνησης-διοίκησης της ΕΕΚ διεθνώς καθώς και βέλτιστες πρακτικές στο εν λόγω πεδίο από δύο σημαντικά σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης στον ευρωπαϊκό χώρο, το Aarhus Tech (Δανία) και το Ahrweiler (Γερμανία). Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι έρευνες