Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η ανεργία, η περιθωριοποίηση των νέων και η απορυθμισμένη λειτουργία της αγοράς εργασίας, και η σχέση τους με την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, αποτελούν κλειδί για την κατανόηση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης της χώρας.

Από το gsee.gr
Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ άνοιξε χθες το φάκελο της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και
Κατάρτισης στη χώρα μας, την πορεία και τις προοπτικές της.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο με θέμα
«Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την
Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της
εκπαιδευτικής κοινότητας, των κοινωνικών εταίρων και εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το
εξωτερικό.

Την εκδήλωση άνοιξε..

Ημέρες Μεσοπολέμου..

Από το mandatoforos.blogspot.gr
Συγκλονίστηκαν, λέει, στις Βρυξέλλες με το 13% των ακροδεξιών στις εκλογές στην Γερμανία.
     Μάλιστα.
     Ανησυχήσε δηλαδή η φιδοφωλιά που έσκασε άλλο ένα αβγό και βγήκε άλλο ένα φίδι!
     Και μάλιστα πού; Στην Γερμανία. Στην φιδομάνα όλων των ναζιστικών φιδιών.

     Αυτό το άκρο άωτο της υποκρισίας συμβαδίζει απόλυτα..

Σχέδιο Εξυγίανσης ‘Μαμιδάκης’: Υπέρ από Εργαζόμενους και 65% των Πιστωτών - Κατά από ΕΛΠΕ, Total και Δημόσιο

Από το energia.gr
Το αρμόδιο δικαστήριο συνεδρίασε σήμερα για την αίτηση pre pack συμφωνίας εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil, με στρατηγικό επενδυτή τη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Cetracore Energy.

Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή € 111,5 εκατ. από τη Cetracore για την αγορά του συνόλου σχεδόν των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil, καθώς και τη δέσμευσή της ότι θα απορροφήσει το σύνολο των εργαζομένων στη νέα εταιρεία.

Υπέρ του σχεδίου τάχθηκε..

Καταγγέλλουν μονοπώλιο με υδρογονάνθρακες

Από το philenews.com
Σε καταγγελία κατ’ αρχήν προς την Αρχή Λιμένων ζητώντας άμεση παρέμβασή της σε σχέση με ισχυρισμούς της αναδόχου υπηρεσιών φορτίου στο λιμάνι Λεμεσού DP World, ότι έχει αποκλειστικά και μονοπωλιακό δικαίωμα για τις θαλάσσιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης υπεράκτιων δραστηριοτήτων στον τομέα των υδρογονανθράκων, προχώρησε η Κυπριακή Edt Offshore. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται από το λιμάνι Λεμεσού όπου έχει τη βάση της και ειδικά πλοία υπό κυπριακή σημαία από δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», η εταιρεία, που έχει μέχρι τώρα συνεργαστεί με τη Noble για τις γεωτρήσεις στο «Αφροδίτη», αλλά και την Τotal για τη γεώτρηση στον «Ονησίφορο», όπως και σε πολλές ανάλογες δραστηριότητες σε Ισραήλ και Αίγυπτο αλλά και διεθνώς, θεωρεί ότι..

Μια μεγάλη νίκη της κυπριακής ΑΟΖ: Οι αγωγοί προς την Τουρκία χρειάζονται το ναι της Λευκωσίας;

Από το mignatiou.com
Η Nord Stream 2, θυγατρική του ρωσικού γίγαντα Gazprom, ζήτησε δύο άδειες από τη φινλανδική κυβέρνηση για να σχεδιάσει τους δίδυμους διεθνείς αγωγούς φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, μήκους 1.200 χιλιομέτρων. Το Nord Stream 2 αποκάλυψε ότι η άδεια είναι για αγωγό μήκους 374 χλμ. που θα διασχίσει την ΑΟΖ της Φινλανδίας, που χρειάζεται τη συγκατάθεση της φινλανδικής κυβέρνησης. 

Η θέση αυτή της Φινλανδίας δικαιώνει τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, που ακολουθεί στ’ αχνάρια του μακαρίτη Τάσσου Παπαδόπουλου, που είχε δηλώσει για την περίπτωση της Κύπρου:

Greenpeace:Αυτό που δεν θα σου πει κανείς για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις Ελληνικές θάλασσες

Από το greenpeace.org
Με τις ακτές της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού να είναι ακόμα μαύρες μετά το ναυάγιο του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, το ερώτημα για τους πραγματικούς κινδύνους από μία βιομηχανικής κλίμακας εξόρυξη υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρητικό πέλαγος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανικανότητα της πολιτείας, άλλωστε, να διαχειριστεί ένα μικρό σχετικά περιστατικό ρύπανσης μπροστά από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε συνθήκες νηνεμίας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:

Τι θα γίνει στην περίπτωση σοβαρού πετρελαϊκού ατυχήματος με διαρροή χιλιάδων τόνων  π.χ. στα ανοιχτά των Επτανήσων ή νότια της Κρήτης;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αφού ατυχήματα ..