Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Μαζικές γεωτρήσεις ξεκινά η Κύπρος το 2018 - Χωρίς αποτέλεσμα ή χαμηλών προσδοκιών οι μέχρι στιγμής έρευνες

Από το pronews.gr
 «Τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να γίνουν είτε 4 είτε 5 γεωτρήσεις» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας  Γιώργος Λακκοτρύπης εγκαινιάζοντας μαζικές προσπάθειες για να βρεθεί κάτι καλό καθώς από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν προκύψει χαμηλών προσδοκιών ευρήματα

Παράλληλα σημείωσε ότι..

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Η Ελλάδα πρόσφερε οικειοθελώς το Καστελόριζο στην Τουρκία!

Από το mignatiou.com
Από …συμπτώσεις το Καστελόριζο «γλύτωσε» από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα προσφέρονταν οικειοθελώς από την Ελλαδα στο πλαίσιο του παζαριού για το Κυπριακό, βάσει της πρότασης Άτσεσον. 

Όπως αποκαλύπτεται σε απόρρητα έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίσθηκαν πρόσφατα ο Ατσεσον διαπίστωνε κάποιο ενδιαφέρον των Τούρκων για το Καστελοριζο, αλλά μόνο στο πλαίσιο μιας γενικότερης φόρμουλας. 

Στο έγγραφο του Αυγούστου του 1964 οι αναλυτές της CIA αφού κάνουν εκτενή παρουσίαση του Καστελόριζου, εκτιμούν ότι..

Γιατί εξασθενεί η συσχέτιση της τιμής του πετρελαίου με τα νομίσματα των χωρών παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Η στενή συσχέτιση που υπήρχε μεταξύ των νομισμάτων των χωρών παραγωγών πετρελαίου με την τιμή του μαύρου χρυσού αρχίζει και εξασθενεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζιτών που μίλησαν στο πρακτορείο Bloomberg.

Η αλλαγή είναι ιδιαίτερα εμφανής στο ρωσικό ρούβλι, τη νορβηγική κορώνα και το δολάριο του Καναδά.

Η απάντηση του ρουβλιού στην πρόσφατη σειρά κερδών στις τιμές του πετρελαίου σβήστηκε. το νορβηγικό στέμμα μόλις έσκυψε μια..

ΕΛΠΕ: Η Jugopetrol AD γιορτάζει τα 70 χρόνια στην αγορά του Μαυροβουνίου

Από το euro2day.gr
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου κ. Duško Marković και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Dragica Sekulic κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στη Jugopetrol και τη Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, είχε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στη Ποντγκόριτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ  κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου κ. Ρομπέρτο Καραχάννα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Jugopetrol AD” κ. Αντώνη Σεμελίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υψηλόβαθμο κλιμάκιο στελεχών του Ομίλου μετέβη στη χώρα με αφορμή..