Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Έρευνα: Απειλή για τα ενεργειακά σχέδια της ΕΕ τα ορυκτά καύσιμα

Από το euractiv.gr
Η ΕΕ θα εξαντλήσει το μερίδιό της στον παγκόσμιο προϋπολογισμό για τον άνθρακα μέσα σε εννέα χρόνια και θα θέσει σε κίνδυνο το στόχο των δύο βαθμών Κελσίου της Συμφωνίας του Παρισιού, εάν οι εκπομπές από ορυκτά καύσιμα συνεχίσουν με τον τρέχοντα ρυθμό, προειδοποίησε νέα μελέτη.

Η έρευνα διεξήχθη ..

Βραζιλία: «Όχι» στον ΟΠΕΚ για συμμετοχή περικοπές της πετρελαϊκής παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Αρνητική είναι η Βραζιλία στην πρόταση του ΟΠΕΚ να συμμετέχει και αυτή στο «πάγωμα» της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου την οποία έχουν συμφωνήσει τόσο τα κράτη-μέλη του καρτέλ όσο και χώρες εκτός του διεθνούς οργανισμού.

Όπως τόνισε ..

ΟΠΕΚ: Τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη ζήτηση το 2030

Από το worldenergynews.gr
Η ταχεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να οδηγήσει στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου χαμηλότερα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2030, ανέφερε ο ΟΠΕΚ έκθεση, σχετικά με μια πιθανή αποτυχία στις πιο προοπτικές του ομίλου εξαγωγέων πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ ανέφερε επίσης στην ετήσια έκθεση πετρελαίου του 2017 ότι..

Λεωφόρος Αθηνών 110: Εν ολίγοις πολλά, από και για τον κόσμο της αγοράς του Χ.Α.

Από το mikrometoxos.gr
Τα διυλιστήρια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς το τρίμηνο έκλεισε ιδιαίτερα δυνατά με τα περιθώρια διύλισής να ξεπερνούν για κάποιες ημέρες ακόμα και τα 11 δολάρια ανά βαρέλι.

Η κερδοφορία των δύο εισηγμένων εταιριών έχει επηρεαστεί θετικά όπως..

Σε δοκιμαστική λειτουργία τρία νέα φωτοβολταϊκά πάρκα από την ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Από το energypress.gr
Με ταχύτατους ρυθμούς και πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό υλοποιήθηκαν από την ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ και τα τρία (3) έργα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών συστημάτων -συνολικής ισχύος 8,6 MW -τα οποία κατοχύρωσε η εταιρεία στο πλαίσιο του πιλοτικού διαγωνισμού της ΡΑΕ που διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως προβλέπει ο Ν.4414/2016, τα έργα που επιτυγχάνουν σε παρόμοιους διαγωνισμούς εντάσσονται ..

ΙΕΝΕ: Ενεργειακές επενδύσεις 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Από το capital.gr
Σημαντικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη χώρα μας, προβλέπει για τον ενεργειακό τομέα η έκθεση SE Europe Energy Outlook 2016 – 2017, τα βασικά συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει ότι ..

ICCT: Εντελώς ανακριβείς οι προδιαγραφές για την κατανάλωση καυσίμου στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Από το energypress.gr
Ολοένα και πιο ανακριβείς γίνονται οι προδιαγραφές των κατασκευαστών για την κατανάλωση καυσίμου στα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το International Council on Clean Transportation (ICCT).

Χαρακτηριστικό είναι ότι..

‘Paradise Papers’: Ρωσικό LNG Πωλείται στο Βέλγιο με ‘Μεσάζοντα’ Υπουργό των ΗΠΑ

Από το energia.gr
Στη δίνη των αποκαλύψεων των λεγόμενων «paradise papers» για τους φορολογικούς παραδείσους κινείται το Βέλγιο, καθώς μεταξύ άλλων τα έγγραφα που αποτελούν προϊόν νέας διαρροής σε συνέχεια σχετικής μεγάλης έρευνας των μέσων ενημέρωσης 67 χωρών, αποκαλύπτουν ότι στη βελγική αγορά πωλείται υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ρωσικής προέλευσης με μεταπράτη υπουργό των ΗΠΑ.

Το θέμα έχει λάβει ..