Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Συμφωνία για αναθεώρηση του συστήματος εμπορίας ρύπων

Από το energy.reporter.com.cy
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο κατέληξαν σήμερα Πέμπτη σε προσωρινή συμφωνία για την αναθεώρηση του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) για την περίοδο μετά το 2020, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Η αναθεώρηση αυτή θα..

Η πρωτοποριακή σύντηξη κουάρκ παράγει δεκαπλάσια ενέργεια από την πυρηνική σύντηξη

Από το naftemporiki.gr
Ομάδα φυσικών από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ανακάλυψαν ότι η σύντηξη κουάρκ μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από την πυρηνική σύντηξη.

Αν και οι επιστήμονες ανησυχούσαν αρχικά για την πιθανή καταστροφική δύναμη της σύντηξης κουάρκ, και ήταν επιφυλακτικοί για τη δημοσιοποίηση της ανακάλυψής τους, κατέληξαν τελικά ότι..

ΕΛΠΕ: Αυξηση 71% στα κέρδη 9μηνου

Από το euro2day.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου και Εννεάμηνου.

Tα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA ήταν ιδιαίτερα θετικά για άλλο ένα τρίμηνο και ανήλθαν στα €206 εκατ., αυξημένα κατά 8% και σε επίπεδο εννεαμήνου σε €663 εκατ. ευρώ (+28%), ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν..

Και η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που πιθανόν να πέσει ο κινεζικός διαστημικός σταθμός «Tiangong 1» (βίντεο)

Από το pronews.gr
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στην δημοσιότητα τις πιθανές περιοχές συντριβής του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong-1, που θα διαλυθεί πλήρως στις αρχές του 2018 και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ελλάδα!

Το διαστημικό σκάφος αναμένεται..

Ακριβαίνουν πετρέλαιο και ευρώ, 4η πετρελαϊκή κρίση στον ορίζοντα;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Οι αναρτήσεις της 10/9 και της 27/9 για την επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχουν ήδη επαληθευθεί και στο πάνω διάγραμμα βλέπουμε το μακροχρόνιο διάγραμμα της τιμής του συμβολαίου Brent 1 μήνα. Είναι εμφανές πως βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, η τιμή έχει προσπεράσει ήδη τα 64€/βαρέλι κι αν δούμε μπροστά το 7, η επόμενη τιμή-στόχος θα είναι τριψήφια,.

Αποχωρεί η Shell από την ΕΠΑ Αττικής αν δεν αποκτήσει τη μετοχική πλειοψηφία της εταιρίας

Από το worldenergynews.gr
Tην πώληση του μεριδίου της στην ΕΠΑ Αττικής δρομολογεί η Shell εν μέσω διαπραγματεύσεων για τον ρόλο της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά φυσικού αερίου. 
Η πολυεθνική που ελέγχει το 49% της ΕΠΑ Αττικής και το μάνατζμεντ έχει προσλάβει..

Γεννηματά: Κτίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία – Δεν έχουμε καμία σχέση με τις πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Από το bankingnews.gr
Την θέση ότι «κτίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία» διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 12ης Νοεμβρίου για το νέο αρχηγό της παράταξης.

Σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα.Γεννηματά υποστηρίζει ότι ..