Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Morgan Stanley: Τι έπεται για πετρέλαιο και ενέργεια; - Εξισορροπείται η αγορά

Από το bankingnews.gr
Πρόσφατα η Morgan Stanley αύξησε τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο σε 63 δολ. έως τα μέσα του 2018

Εξισορρόπηση στην αγορά πετρελαίου βλέπει σε σχετική της ανάλυση της Morgan Stanley σε 27σέλιδη ανάλυση της με τίτλο «Τι έπεται για το πετρέλαιο και την ενέργεια;».

Πρόσφατα η Morgan Stanley αύξησε..

Αυξάνονται τα Oil Rigs στις ΗΠΑ, αποδίδει η πολιτική Trump - Οι κίνδυνοι του πληθωρισμού σύμφωνα με την UBS

Από το worldenergynews.gr
Tο βασικό σενάριο της UBS για την πορεία του πετρελαίου την περίοδο 2018-19 είναι ότι θα ισορροπήσει στα 63 δολάρια το βαρέλι.
Η δε ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα επανέλθει στα 1,30.
Άρα η πορεία του πληθωρισμού θα είναι ελεγχόμενη..

Αυξάνονται τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Αύξηση 2% σημειώνουν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μετά από μία τριετία σταθεροποίησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 76 επιστημόνων του Παγκοσμίου Προγράμματος Άνθρακα (Global Carbon Project), από 15 χώρες και του Κέντρου Ερευνών Tyndall για την Κλιματική Αλλαγή του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, με επικεφαλής αντίστοιχα ..

Τα ΕΛΠΕ παίρνουν το περιβάλλον στα... χέρια τους

Από το tovima.gr
Υψηλά στάνταρντ ασφαλείας για τα πλοία που μεταφέρουν τα καύσιμά τους θέτουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), και στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν σταδιακά, από το 2018, να εφαρμόσουν ένα σύνολο ενεργειών, διαδικασιών και πρωτοπόρων συστημάτων, που θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση όλων των σχετικών με τις θαλάσσιες μεταφορές δραστηριοτήτων. Η υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών, που εφαρμόζονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγούν σε υψηλό επίπεδο ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Οι ενέργειες αυτές..

Διεθνή φόρο άνθρακα για τους υπερπόντιους ρυπαίνοντες ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις

Από το euractiv.gr
Οι εταιρείες της ΕΕ που επενδύουν στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο εξωτερικό μπορούν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη και παράλληλα να απειλήσουν τους παγκόσμιους στόχους για τον άνθρακα. Σε αντίδραση, ορισμένες ομάδες πολιτών πρότειναν ένα κοινό φόρο άνθρακα για τα προϊόντα και το εισόδημα που προέρχεται από την εξόρυξη στο εξωτερικό.

«Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να εξισορροπήσουν τις..

Νέα πηγή παραγωγής φυσικού αερίου στη Λιβύη

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης (National Oil Corporation-NOC), ανακοίνωσε πως αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο η παραγωγή φυσικού αερίου στην χώρα από το υποθαλάσσιο κοίτασμα Bahr al-Salam, το οποίο βρίσκεται στον Κόλπο της Σύρτης.

Το παραγόμενο φυσικό αέριο και τα συμπυκνώματα αυτού από το κοίτασμα Bahr al-Salam θα προωθούνται στο..

Eνα πρατήριο βενζίνης σε σχήμα τσαγιέρας…από το 1922(pics)

Από το sigmalive.com
Ένα πρατήριο βενζίνης σε σχήμα τσαγιέρας έχει τοποθετηθεί από το 1922 στην περιοχή Zillah, στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών, οι οποίοι σπεύδουν στο σημείο για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Το ευφάνταστο αυτό κτίσμα δημιουργήθηκε ως υπενθύμιση ενός..

Οι Ρώσοι είχαν ανακαλύψει ζωή στην Αφροδίτη από το 1982 ; (βίντεο)

Από το pronews.gr
Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας φαίνεται πως απαντούν Ρώσοι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως από το 1982, έχουν απαθανατίσει «αντικείμενα» στην επιφάνεια του πλανήτη Αφροδίτη, που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Russian Solar System Research, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν..