Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΒΙΑΣ

Από το ekeda.gr
Σας παραθέτουμε απόσπασμα από τον Τόμο 2002 Δ.Ε.Ν.  Τεύχος 1373, σελίδα 105 που αφορά την μη προσέλευση στην εργασία λόγω ανώτερης βίας, προς ενημέρωσή σας.

α) Όταν η επιχείρηση..

No comment


Νυχτερινή εργασία. Πως αμείβεται. Για ποιούς απαγορεύεται

Από το ergasiaka-gr.net
Νυκτερινή εργασία κατά την εργατική νομοθεσία, νοείτε αυτή που πραγματοποιείται κατά τις ώρες από  22:00 μ.μ. έως  06:00 π.μ. 
Για την νυχτερινή απασχόληση έχουν θεσπιστεί ειδικές διατάξεις, ενώ για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων απαγορεύεται η απασχόληση κατά τις ώρες αυτές.

Τι προβλέπει το ΠΔ 88/99 για τη νυκτερινή απασχόληση..

IEA: Στο 10% το μερίδιο του αμερικανικού LNG στην Ευρώπη ως το 2025

Από το energypress.gr
Αλλαγές αναμένονται στο χάρτη του φυσικού αερίου στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία, όπως επισημαίνει ο ΙΕΑ στην ετήσια έκθεσή του.

Από τη μια, η ευρωπαϊκή παραγωγή αερίου τείνει να συρρικνώνεται, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες εισαγωγών, ενώ από την άλλη προβλέπεται ..

Η πρώτη εγγραφή αυτόνομου πλοίου από το Ηνωμένο Βασίλειο

Από το naftikachronika.gr
Για πρώτη φορά μη επανδρωμένο πλοίο εγγράφεται στο νηολόγιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για το «C-Worker 7», της εταιρείας ASV, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε υποθαλάσσιες και παράκτιες επιθεωρήσεις και σε παρακολουθήσεις του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται – εξ αποστάσεως- υπό ανθρώπινο έλεγχο, αλλά και να λειτουργεί επίσης ημιαυτόνομα και αυτόνομα.

Παρά το γεγονός ότι..

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους τα δυσβάστακτα βάρη της κρίσης και των μνημονίων, την ώρα που οι άνεργοι και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, την ώρα που οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα και απαιτητά.

Η Συνομοσπονδία συμμετέχει ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Από το pseep.gr
Στη συνείδηση του βαθιά δοκιµαζόµενου ελληνικού λαού, η 17 Νοέµβρη 1973 αποτελεί σύµβολο αντίστασης απέναντι σε κάθε τι καθεστωτικό, ολοκληρωτικό και απολυταρχικό. Σύµβολο που χαρακτήρισε µια ολόκληρη γενιά και µια διαρκής υπενθύµιση για όλους µας πως αγώνας χαµένος είναι µόνος αυτός που δεν δίνεται !

Μια διαρκής υπενθύµιση πως οι αγώνες αυτού του λαού δεν..

Εκδικάστηκε Αποζημίωση € 1,6 Δισ. Υπέρ του Ισπανικού Κράτους για την Πετρελαιοκηλίδα του Prestige

Από το energia.gr
Το δικαστήριο της Λα Κορούνια στη βορειοδυτική Ισπανία ανακοίνωσε χθες ότι όρισε σε περίπου € 1,6 δισ. το ποσό της αποζημίωσης που οφείλει να λάβει το ισπανικό κράτος από τους υπεύθυνους για τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από το ναυάγιο του Prestige το 2002.

Η απόφαση που ορίζει το ποσό των αποζημιώσεων προβλέπει € 1,573 δισ. για το ισπανικό κράτος, αλλά και € 61 εκατ. για το..

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ – ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για το θάνατο 15 συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2017, άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα στην ουσία, άναρχων αδειοδοτήσεων και αυθαιρεσιών στο οικιστικό περιβάλλον.

Οι ευθύνες της πολιτείας είναι ..

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Από το ekeda.gr
Το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής εκφράζει την λύπη του για τον χαμό των 15 συνανθρώπων μας στην περιοχή της Δυτικής Αττικής , όπως επίσης και για την καταστροφή των 100αδων περιουσιών πολιτών της περιοχής.

Προέχει το κράτος όπως οφείλει με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους πληγέντες και στις οικογένειες  που έχασαν  δικούς τους ανθρώπους , ώστε να..

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για καταστροφές στη Δυτική Αττική

Από το pseep.gr
Το µυαλό σταµατάει µπροστά στο µέγεθος της τραγωδίας που ζουν από χθες οι συµπολίτες µας στη ∆υτική Αττική. Καµία έκφραση, καµία πρόταση δεν µπορεί να περιγράψει το µέγεθος της καταστροφής που βιώνουν οι συνάνθρωποί µας. Το µόνο που µπορούµε να κάνουµε..

Νορβηγία: Παραβίαση του Συντάγματος οι έρευνες στην Αρκτική για πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Το σχέδιο της Νορβηγίας για έρευνα πετρελαίου στον Αρκτικό Ωκεανό είναι αντισυνταγματικό καθώς αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος σε ένα υγιές περιβάλλον, είπε σε δικαστήριο του Όσλο ένας δικηγόρος της Greenpeace.

Η υπόθεση μάλιστα είναι η πρώτη του είδους της, και κάνει λόγο για παραβίαση του συντάγματος η άδεια παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας πετρελαίου, που έδωσε βραβεία στην Statoil και την Chevron.

H Νορβηγία υπέγραψε..

Επιτρέπεται η επταήμερη εβδομαδιαία απασχόληση των εργαζομένων;

Από το ergasiaka-gr.net
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Β.Δ 748/1966, άρθρο 5 του Π.Δ 88/1999), σε όλους τους εργαζόμενους πρέπει να εξασφαλίζεται ανά εβδομάδα, ελάχιστη περίοδος συνεχούς ανάπαυσης είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, η οποία συμπεριλαμβάνει κατά αρχήν την Κυριακή, ανάλογα με τις ισχύουσες για κάθε κατηγορία εργαζομένων διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και πρακτικές.
Στις περιπτώσεις που επιτρέπεται η απασχόληση κατά ημέρα Κυριακή, τότε ο εργαζόμενος θα πρέπει να αναπαύεται σε άλλη ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα ως Σάββατο) και πάλι κατά (24) συνεχείς ώρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει οπωσδήποτε..