Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συναντίληψης για τον EastMed

Από το energy.reporter.com.cy
Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη το Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας αναφορικά με τον αγωγό EastMed, με τις τέσσερις χώρες να θέτουν ως στόχο την υπογραφή των όρων της Διακρατικής Συμφωνίας εντός του 2018.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν..

Τέλος στα βιοκαύσιμα με βάση τις καλλιέργειες ζητούν Ολλανδοί επιστήμονες

Από το euractiv.gr
Επιστολή με την οποία καλεί την Ολλανδία να υποστηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την πλήρη κατάργηση των βιοκαυσίμων με βάση τις καλλιέργειες, υπέγραψε ομάδα 177 Ολλανδών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν μια μελέτη που είχε αναθέσει η Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία ότι το βιοντίζελ με βάση τις καλλιέργειες έχει αντίκτυπο στο κλίμα κατά μέσο όρο 1,8 φορές των ορυκτών καυσίμων. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται τρεις φορές περισσότερο στην περίπτωση του βιοντίζελ από φοινικέλαιο.

Το βιοντίζελ αντιπροσωπεύει το 80% όλων των βιοκαυσίμων στην Ευρώπη, ενώ περίπου το 1/3 προέρχεται από..

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Από το gsee.gr
Η κυβέρνηση, προσφέροντας ακόμη ένα δώρο στους εργοδότες και ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, έφερε νύχτα στη βουλή τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, στη βάση των εργαζομένων, τα συμφέροντα των οποίων ομνύεται ότι υπηρετεί.

Μπορεί να απέσυρε την επίμαχη τροπολογία και να μετέθεσε την κατάθεσή της για λίγο αργότερα, ο σκοπός της όμως είναι..

Α. Σιάμισιης: «Το Ενεργειακό Μίγμα Μετατοπίζεται προς το Φυσικό Αέριο και τις ΑΠΕ»

Από το energia.gr
Η ζήτηση ενέργειας μειώνεται, ενώ παράλληλα το ενεργειακό μίγμα μεταβάλλεται, ευνοώντας το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, τα υγρά καύσιμα έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή αγορά.

Αυτά επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου, σημειώνοντας ότι..

Ενημέρωση μελών ΠΣΕΕΠ από Νομικούς Συμβούλους ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας εξασφάλισαν και παρέχουν σε όλους τους εργαζόµενους µέλη µας, την παροχή νοµικής πληροφόρησης και συµβουλευτικής, πάνω σε θέµατα εργατικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης.

Το Σωµατείο µας µε ..

Εναλλακτικές λύσεις για τις πωλήσεις ΔΕΗ και ΕΛΠΕ προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς

Από το energypress.gr
Η χαμηλή χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ, η οποία χθες έπεσε μόλις στα 445 εκ. ευρώ μετά το σορτάρισμα που υπέστη η μετοχή της εταιρείας από το fund Landsdowne Partners στις τελευταίες συνεδριάσεις, είναι ένας από τους βασικούς πονοκεφάλους της κυβέρνησης, η οποία καλείται εντός του 2018 να διαθέσει εκτός από το 40% των λιγνιτικών της εταιρείας και το 17% των μετοχών σε επενδυτή. 

Με βάση λοιπόν τη συμφωνία κυβέρνησης θεσμών για..

Αυξήθηκε ο αριθμός των πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ


Από το energypress.gr
Αυξήθηκε ο αριθμός των πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν δύο εξέδρες πετρελαίου την εβδομάδα που έληξε, την 1η Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 749, όπως ανέφερε η Baker Hughes.

Πρόκειται..

Exxon: Έως τα τέλη Ιανουαρίου θα παραμείνει κλειστό το διυλιστήριο στο Beaumont

Από το worldenergynews.gr
Η μικρή μονάδα απόσταξης (CDU), που υπέστη ζημιά από πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα, στο εργοστάσιο της ExxonMobil Corp  στο Beaumont, Texas, δυναμικότητας 362.300 βαρέλι ανά ημέρα (bpd) μπορεί να παραμείνει κλειστή για επισκευές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters τη Δευτέρα 4/12.

Η εκπρόσωπος της Exxon, Charlotte Huffaker, δήλωσε ότι..