Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Οι κακές σχέσεις των εργαζομένων συνδέονται με την κακή υγεία τους

Από το naftemporiki.gr
Μια πρόσφατη μελέτη Βρετανών επιστημόνων είχε δείξει ότι το εργασιακό στρες ευθύνεται για την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου και κατά συνέπεια για την αύξηση του κινδύνου για μια καρδιακή πάθηση ή την εμφάνιση διαβήτη.

Στη μελέτη αυτή, οι Βρετανοί επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα σε περισσότερους από 10.300 υπαλλήλους στο Λονδίνο για 14 έτη. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης όσο πιο μεγάλο ήταν το στρες που βίωνε κάποιος, τόσο αυξανόταν και ο κίνδυνος να παρουσιάσει μεταβολικό σύνδρομο. Μάλιστα παρατηρήθηκε ότι..

Η αυξημένη ρωσική πετρελαϊκή παραγωγή δημιουργεί ανησυχία

Από το naftikachronika.gr
Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία και οι εξαγωγές αυτών ενδεχομένως να επηρεάσουν τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Μεγάλος αριθμός επενδύσεων πραγματοποιείται από ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες και όχι μόνο για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών της χώρας αναφορικά με την εξεύρεση νέων πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και αποθήκευσης και εξαγωγής τους.

Η Ρωσία διαθέτει..

Σερβία: H NIS επενδύει 2,2 δισ. δολ. για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η σερβική πετρελαϊκή εταιρεία NIS σκοπεύει να επενδύσει 2,2 δισ. δολάρια έως το 2025 για να αυξήσει την παραγωγή και να εξασφαλίσει ηγετική θέση στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ρωσική εταιρεία Gazprom Neft κατέχει το 56,15% της NIS, η σερβική κυβέρνηση το 29,88% και οι μικρομετόχοι το υπόλοιπο της εταιρείας.

Η NIS ανακοίνωσε..

Βουλγαρία: Νέα θαλάσσια εξόρυξη ανακοίνωσε η Total

Από το emea.gr
Δουλειά πιάνουν ξανά τα τρυπάνια στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς ξεκινά η τρίτη κατά σειρά εξόρυξη πετρελαίου στο θαλάσσιο οικόπεδο 1-21 Han Asparuh, που ανήκει στην Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα, η Total E&P Βουλγαρίας, μέλος του Γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total, ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την τρίτη της μεγάλη υποθαλάσσια γεώτρηση στο Βουλγαρικό μπλοκ 1-21 Han Asparuh στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η διαδικασία της γεώτρησης θα είναι ..

Πλώρη για τον στόχο Καλυψώ έβαλε το Saipem 12000 - Αναλυτικός χάρτης

Από το worldenergynews.gr
Tην πορεία του προς το τεμάχιο 6 και τον στόχο Καλυψώ ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (14/12) το γεωτρύπανο Saipem 12000 που βρισκόταν τους τελευταίους μήνες αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Λας Πάλμας στις Κανάριες Νήσους.

Ουσιαστικά ο χρόνος που έβαλε πλώρη για την Κύπρο το Saipem 12000 είναι με ακρίβεια λεπτών και καθορίστηκε ..