Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Οι ανάγκες για ηλεκτρονικά δεδομένα θα απαιτούν το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2025

Από το naftemporiki.gr
Ο κλάδος των επικοινωνιών θα χρησιμοποιεί το 20% του συνόλου της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2025, εμποδίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και επιβαρύνοντας τα δίκτυα, καθώς η ζήτηση για την αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων από δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και άλλες συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο αυξάνεται εκθετικά.

Η βιομηχανία υποστηρίζει ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας τα απόβλητα, αλλά οι τελευταίες έρευνες διαφωνούν. Νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων προβλέπει ότι..

Από τη Βαυαρία με αγάπη: "Η πολιτική δεν πρέπει να συντρίψει την οικονομία και τους πολίτες με πράσινα όνειρα."


Από το greeklignite.blogspot.gr
Από το 2012 η Prognos εκδίδει εκθέσεις Παρακολούθησης της Γερμανικής Ενεργειακής Μετάβασης, της περίφημης Energiewende, για λογαριασμό του Συνδέσμου Βιομηχανίας της Βαυαρίας, (Vereinigung der Bayerischen Wirtschaft - VBW) και πριν λίγες ημέρες εξέδωσε την 6η κατά σειρά έκθεση, η οποία ουδόλως είναι κολακευτική. 

Στην παρουσίαση που έγινε στο Μόναχο, ο πρόεδρος της VBW Alfred Gaffal δεν μάσησε τα λόγια του: "Η ενεργειακή μετάβαση έχει κολλήσει. Θα κοστίσει συνολικά 520 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025, εκ των οποίων περίπου 180 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2015 (τα "καλύτερα" έρχονται). Η τροφοδοσία στη Γερμανία και τη Βαυαρία είναι ασφαλής, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια γίνεται ολοένα και πιο δαπανηρή κι ο βασικός παράγοντας αύξησης των τιμών είναι η επιπλέον χρέωση για το EEG, (οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ)...

ΕΔΕΥ: Προτεραιότητα στον Τομέα του Offshore Safety

Από το energia.gr 
Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχωρά στην κατάρτιση του ετήσιου σχεδίου για το 2018 σχετικά με την εποπτεία μεγάλων κινδύνων στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων, σχέδιο ιδιαίτερης σημασίας δεδομένων των εν λειτουργία εγκαταστάσεων του Πρίνου, αλλά και των επικείμενων γεωτρήσεων στον Πατραϊκό, το Block 2 και το Κατάκολο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της ΕΔΕΥ: