Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Σε χαμηλό επίπεδο η διείσδυση των βιοκαυσίμων στην ελληνική αγορά

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική υστέρηση παρουσιάζει ο κλάδος των βιοκαυσίμων στην Ελλάδα με την διείσδυση στην αγορά να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με μελέτη για τον κλάδο των βιοκαυσίμων που εκπονήθηκε από τον Αλέξη Νικολαΐδη, Economic Research & Sectorial Studies Analyst, η διάθεση βιοντίζελ στην ελληνική αγορά ξεκίνησε στα τέλη του 2005, όταν και διοχετεύθηκαν οι πρώτες ποσότητες στα διυλιστήρια της χώρας. 

Τα επόμενα χρόνια ο όγκος παραγωγής..

ΕΛΠΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Από το helpe.gr

               Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς , Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς και Πτυχιούχους Χημικούς για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις του. 


Οι προκηρύξεις..

Τι ξέρει ο Σταθάκης για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων, που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ χρησιμοποιείται παραδοσιακά απ’ όλες τις κυβερνήσεις, όλων των κομμάτων, για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης κι αυτό διάλεξε ο Σταθάκης πριν λίγες ημέρες για να δώσει μια συνέντευξη, επιχειρώντας μασάζ της κοινής γνώμης εν όψει του προωθούμενου ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη.

Μια απ’ τις ερωτήσεις ήταν "Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας; Θα υπάρχουν δύο ή περισσότεροι πόλοι ανταγωνιστικοί της ΔΕΗ; Η ΔΕΗ θα καταφέρει ..

TAP: Στα «κάγκελα» οι Αμερικάνοι με την Κοινοπραξία στην Ελλάδα – Οι αγρότες Καβάλας τους βάζουν δύσκολα

Από το kavalapress.gr
Ήταν 17 Μαΐου του 2016 όταν από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός κήρυσσε την επίσημη έναρξη των εργασιών για τον μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου TAP. Τότε ο κ. Τσίπρας συνέδεε την υλοποίηση του έργου με την άρση της αβεβαιότητας και τη νέα εποχή για τη χώρα και την οικονομία. Άλλωστε, με συνολικό προϋπολογισμό άνω του 1,5 δισ. ευρώ και με τη συμμετοχή πέντε μεγάλων διεθνών ενεργειακών εταιρειών, ο αγωγός ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση που υλοποιείται στη χώρα.

Ωστόσο, η υλοποίηση του αγωγού βρίσκεται..

Το διυλιστήριο της Μόσχας ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου λόγω των ζημιών σε αγωγό

Από το worldenergynews.gr
Το διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας, το οποίο ανήκει στην Gazprom Neft, έχει αναστείλει τις εξαγωγές πετρελαίου ντίζελ εξαιτίας ενός κατεστραμμένου αγωγού, δήλωσαν traders την Τρίτη 19/12.
Η Gazprom Neft δήλωσε ότι..

Σε αποτίμηση της ΕΠΑ Αττικής προχωρούν ΔΕΠΑ και Shell – Προσλαμβάνουν αμφότεροι σύμβουλο εντός των ημερών

Από το worldenergynews.gr

Σύμβουλο για την αποτίμηση της ΕΠΑ Αττικής αναμένεται να προσλάβει μέσα στην εβδομάδα η ΔΕΠΑ προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο εξαγοράς του 49% που κατέχει η Shell και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας. 

Αντίστοιχη κίνηση αναμένεται και από τη Shell, η οποία έχει..

ΕΥΧΕΣ ΣΚΕΕΠ


Με νέο ρεκόρ κλείνουν τη χρονιά τα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Πριν κλείσει το 2017 ο όμιλος των ΕΛΠΕ έχει συμβολαιοποιήσει -όπως επισημαίνουν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανώτατα στελέχη του- το σύνολο των ποσοτήτων καυσίμων που προορίζονται για εξαγωγές την επόμενη χρονιά, βαδίζοντας παράλληλα για ρεκόρ αποτελεσμάτων έτους, παρά τη διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων μέσα στο 2017.

Τα ΕΛΠΕ διοχετεύουν στη διεθνή αγορά ..

RBC: Η επίπτωση της Βενεζουέλας στις αγορές πετρελαίου μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη

Από το worldenergynews.gr
Οι traders πετρελαίου που αναμένουν απότομες απώλειες παραγωγής από έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο είναι πιθανό να έχουν υποτιμήσει τη σοβαρότητα της κρίσης της χώρας, σύμφωνα με αναλυτές της RBC Capital Markets.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 18/12, αναλυτές της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας δήλωσαν ότι ενώ η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα είναι έτοιμη να «βυθιστεί» το 2018 και  η έκταση των ζημιών της θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από ό, τι οι επενδυτές προέβλεπαν.

"Λαμβάνοντας υπόψη..

Χάνεται η άνοιξη του 2018 για τα σεισμικά στο Ιόνιο - Γεώτρηση στον Πατραϊκό αρχές 2019

Από το energypress.gr
Η καθυστέρηση στην κύρωση από τη βουλή της σύμβασης για την παραχώρηση του οικοπέδου 2 στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ, Total, Edison, μεταθέτει χρονικά τη διενέργεια των σεισμικών ερευνών στην περιοχή τουλάχιστον για τα τέλη του φθινοπώρου του 2018. 

Όπως τονίζουν πηγές της κοινοπραξίας και είναι γνωστό, οι σεισμικές καταγραφές που είναι απαραίτητο να γίνουν ώστε να..