Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Η γαλλική Total αγοράζει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο

Από το capital.gr
Η γαλλική Total αγόρασε το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από το ρωσικό εργοστάσιο "Yamal LNG” του οποίου είναι μέτοχος. To φορτίο LNG θα μεταφέρει το τάνκερ Boris Vilkitsky, στο γαλλικό λιμάνι της Δουνκέρκης .

Πρόκειται για το δεύτερο φορτίο LNG που αποστέλλεται από τις αρχές του έτους από το εργοστάσιο "Yamal LNG, ενώ έως τα τέλη του 2017 είχαν σταλεί στο εξωτερικό τρία φορτία.

Το εργοστάσιο "Yamal LNG’’ έθεσε..
σε λειτουργία την πρώτη του μονάδα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017. Προς το παρόν τα τάνκερ θα πλέουν στην δυτική κατεύθυνση της Βόρειας Θαλάσσιας οδού και καταπλέουν για να ξεφορτώσουν το φορτίο τους σε LNG σε ευρωπαϊκά λιμάνια. Τα φορτία που πούλησε το εργοστάσιο "Yamal LNG είναι τη τάξεως των 73.000 τόνων. Λαμβάνοντας υπ όψιν τις τιμές στα χρηματιστήρια NBP και TTF (σημεία χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου-σ.σ.) το κάθε τάνκερ μπορεί να αποφέρει κέρδη της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία "Yamal LNG’’ κατασκευάζει στην περιοχή των κοιτασμάτων του Νοτίου Ταμπέϊσκι εργοστάσιο παρασκευής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τρείς μονάδες, η κάθε μια από τις οποίες θα παράγει 5,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Στα τέλη του 2017 τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη μονάδα.

Μέτοχοι της "Yamal LNG’’ είναι η ρωσική εταιρεία Nvovatec του Λεονίντ Μίχελσον (51%), η γαλλική Total (20%) η κινεζική CNPC (20%), και το κινεζικό Silk Road Fund (9,9%) .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου