Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο Σβαρτσενέγκερ θα μηνύσει τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου για φόνο εκ προμελέτης.

Από το www.e-mc2.g
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και παγκόσμιος περιβαλλοντικός ακτιβιστής ανακοίνωσε την απόφαση του την Κυριακή σε μια ζωντανή ηχογράφηση του podcast του POLITICO στο φεστιβάλ SXSW, αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με ιδιωτικές δικηγορικές εταιρείες και προετοιμάζει και μια δημόσια εκστρατεία για το θέμα.

«Αυτό το ζήτημα δεν διαφέρει..
από αυτό του καπνίσματος. Η καπνοβιομηχανία γνώριζε εδώ και χρόνια και χρόνια και χρόνια και δεκαετίες ότι το κάπνισμα σκοτώνει τους ανθρώπους, ότι τους βλάπτει και ότι προκαλεί καρκίνο και έκρυβε την αλήθεια από τον κόσμο. Και τελικά οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και έπρεπε να πληρώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Schwarzenegger.

«Οι πετρελαϊκές εταιρείες γνώριζαν από το 1959, όταν έκαναν τη δική τους μελέτη, ότι θα συμβεί η υπερθέρμανση του πλανήτη εξαιτίας των ορυκτών καυσίμων και, επιπλέον, ότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο για τις ζωές των ανθρώπων και  ότι θα τους σκοτώσει».

Ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε ότι εξακολουθεί να εργάζεται στο χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση της μήνυσης, αλλά η ανακοίνωση έγινε καθώς προετοιμάζεται να οργανώσει μια μεγάλη περιβαλλοντική διάσκεψη το Μάιο στη Βιέννη.

«Θα τους κυνηγήσουμε και θα γίνουμε σαν τα τσιμπούρια της Αλαμπάμα. Γιατί για  μένα είναι απολύτως ανεύθυνο να γνωρίζεις ότι το προϊόν σου σκοτώνει ανθρώπους και να μην έχεις μια προειδοποιητική ετικέτα, όπως έχουν τώρα τα τσιγάρα», ανέφερε.

«Κάθε βενζινάδικο, κάθε αυτοκίνητο, κάθε προϊόν που χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα θα πρέπει να έχει μια προειδοποιητική ετικέτα.»


Πιστεύει ότι, τουλάχιστον, αυτή η κίνηση θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα ορυκτά καύσιμα και θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν εναλλακτικά καύσιμα και καθαρά αυτοκίνητα.

Πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά διαφορά: Εάν μπείς σε ένα δωμάτιο και ξέρεις ότι πρόκειται να σκοτώσεις κάποιον, τότε πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης. Νομίζω ότι είναι το ίδιο με τις εταιρείες πετρελαίου.»


ΠΗΓΗ POLITICO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου