Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σε θέση άμυνας το πετρελαϊκό λόμπι μετά τις μηνύσεις της Νέας Υόρκης ενάντια σε πέντε κολοσσού

Από το energypress.gr
Οι πολιτικοί της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας που πρωτοστατούν στο διαρκώς αυξανόμενο κίνημα στις ΗΠΑ εναντίον των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών για την προστασία του περιβάλλοντος, ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα και θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι με τις μηνύσεις που υποβάλλουν εναντίον των ενεργειακών κολοσσών με την κατηγορία της μόλυνσης του περιβάλλοντος, εκφράζουν την αντίθεσή τους εναντίον της πολιτικής  του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα.

Το επιχείρημα αυτό, μαζί με το ερώτημα γιατί..

"Το δίκιο το φτιάχνουν οι λαοί, όχι οι τεχνοκράτες της τρόικα"


ΕΡΓΑΝΗ - Υποβολή εντύπου Ε11 για τις κανονικές άδειες

Από το ergasiaka-gr.net 
Η υποχρέωση για τη γνωστοποίηση των στοιχείων της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων καθιερώθηκε με την υπ' αριθ. 49327/10702 (ΦΕΚ 3456 - 23/12/ 2014), απόφαση του Υπουργείου Εργασίας η οποία συμπλήρωσε την 29502/85/ 01-9-2014 (ΦΕΚ Β 2390/08-9-2014) απόφαση. 

Η διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με την υποβολή του εντύπου Ε11, στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", από 1 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους και αφορά..

Η γαλλική Total αγοράζει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο

Από το capital.gr
Η γαλλική Total αγόρασε το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από το ρωσικό εργοστάσιο "Yamal LNG” του οποίου είναι μέτοχος. To φορτίο LNG θα μεταφέρει το τάνκερ Boris Vilkitsky, στο γαλλικό λιμάνι της Δουνκέρκης .

Πρόκειται για το δεύτερο φορτίο LNG που αποστέλλεται από τις αρχές του έτους από το εργοστάσιο "Yamal LNG, ενώ έως τα τέλη του 2017 είχαν σταλεί στο εξωτερικό τρία φορτία.

Το εργοστάσιο "Yamal LNG’’ έθεσε..

Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν 10 νέες πλατφόρμες πετρελάιο αυτή την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο, καθώς οι τιμές των αργού αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τους τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο συνολικός αριθμός ανήλθε..

Συνθετικά καύσιμα: Ένα νέο Dieselgate;


Από το energypress.gr
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi θεωρεί τα «e-fuels» ως μια καθαρή εναλλακτική λύση για την παραγωγή βενζίνης, πετρελαίου ή φυσικού αερίου, χωρίς να χρειάζεται να εξάγει ορυκτά καύσιμα. Ακούγεται υπέροχο, αλλά δυστυχώς πολύ καλό, για να είναι αληθινό, προειδοποιεί ο Jonas Helseth.

Ο Jonas Helseth είναι διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου στην περιβαλλοντική ΜΚΟ Bellona, ​​η οποία προωθεί στρατηγικές για τη μείωση των εκπομπών και την «απανθρακοποίηση».

Οι διακοπές τελειώνουν..

Κατάργηση του φοινικελαίου στις μεταφορές;

Από το energy.reporter.com.cy
Το ενδεχόμενο πλήρους εξάλειψης του φοινικελαίου στα καύσιμα των μεταφορών έως το 2021 εξετάζει το νομοθετικό σώμα της ΕΕ- πρόταση που έχει συγκεντρώσει τη στήριξη των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Κάθε πρόταση που έχω δει από όλες τις μεγάλες πολιτικές ομάδες κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, Bas Eickhout.

«Φαίνεται λοιπόν ότι ..

Bρέθηκαν τεράστια αποθέματα νερού στον Άρη: «Ο πλανήτης είναι άμεσα αποικίσιμος» λέει η NASA!

Από το pronews.gr
Τεράστια αποθέματα νερού σε μορφή πάγου εντόπισε η NASA λίγο κάτω από την επιφάνεια του Άρη, σε οκτώ διαφορετικά σημεία όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία

Τα αποθέματα αυτά, είναι εύκολο να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν είτε για κατανάλωση πόσιμου νερού, είτε για την μετατροπή του σε οξυγόνο, oι δύο απαραίτητες λειτουργίες για να καταστεί βιώσιμη μια μελλοντική επανδρωμένη αποστολή στον «κόκκινο πλανήτη» και εν συνεχεία η δημιουργία μιας αποικίας.

Ως προς την αποστολή..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΕ για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 , στη Βουλή των Ελλήνων διαπράττεται μια ακόμη «δολοφονία».
Ψηφίζεται ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο - ταφόπλακα για το δικαίωμα στην Απεργία , για τα
κοινωνικά επιδόματα, για τις κατασχέσεις της ιδιωτικής περιουσίας και το ξεπούλημα της δημόσιας
περιουσίας .

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν..