Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Τρομάζει η Τουρκία με την κυπριακή ΑΟΖ

Από το sigmalive.com
Σχεδόν 20 μέρες έχουν μείνει μέχρι την ολοκλήρωση της γεώτρησης της ΕΝΙ στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ και το αποτέλεσμά της, σε συνάρτηση και με την επόμενη γεώτρηση στον στόχο «Σουπιά», μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης επιτάχυνσης των εξελίξεων. Και μπορεί η πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την εξάμηνη παράταση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να παίζει στο σημείο που αφορά ..

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της αλλάζουν τα κινητά τηλέφωνα που ξέραμε μέχρι σήμερα

Από το mignatiou.com
Καταιγιστικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες είναι ήδη ορατές στην καθημερινότητα μας επιφέρει η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence ή εν συντομία AI). 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται σχεδόν παντού γύρω μας: από την αγορά ενός προϊόντος, την παρακολούθηση μίας ταινίας και τους ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς, μέχρι τα ρομπότ, τα αυτόνομα οχήματα και τις διαγνώσεις ασθενειών και παθήσεων. 

Ειδικότερα όπως..

'Κοκτέιλ' προσδοκιών και φόβων για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου

Από το energypress.gr
Το υπέδαφος, γαρ, πλούσιο στην Ανατολική Μεσόγειο, δηµιουργεί προοπτικές συνεργασίας αλλά και νέες εστίες ανταγωνισµού. Τρεις κεντρικοί παίκτες-πηγές (Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος) και τρεις επίδοξοι διαµετακοµιστικοί κόµβοι-γέφυρες (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία) βρίσκονται να πρωταγωνιστούν, συνεπικουρούµενοι από πλήθος επιχειρηµατικών κολοσσών, σε µια πολυπαραγοντική κούρσα για την αξιοποίηση των κοιτασµάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, µε τις µεγάλες δυνάµεις (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ) να ορίζουν το πλαίσιο, στοχεύοντας σε εκείνες τις συµφωνίες που πρόκειται να διασφαλίσουν καλύτερα τα συµφέροντά τους σε βάθος χρόνου.

Η υπεράκτια κινητικότητα στους βυθούς της Ανατολικής Μεσογείου έχει..

ΒΡΕ ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ......