Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πρακτική άσκηση στα Ελληνικά Πετρέλαια - Αφορά φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από το dikaiologitika.gr
Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Σπουδαστών ΑΤΕΙ προσφέρει την ευκαιρία σε σπουδαστές να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες του Ομίλου, αποκτώντας εμπειρία πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους, μέσα σε συνθήκες πραγματικού περιβάλλοντος εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προσφέροντας θέσεις απασχόλησης σε σπουδαστές, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Οι θέσεις και οι ειδικότητες απασχόλησης, καθορίζονται ετησίως, σύμφωνα με..

Η Saudi Aramco ενισχύει τις πετροχημικές δραστηριότητές της

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, στοχεύει να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές του στον πετροχημικό τομέα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η εταιρεία σύναψε πρόσφατα συμφωνία με δύο αμερικάνικες εταιρείες, την CB&I και την Chevron Lummus. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Saudi Aramco χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που διαθέτουν οι δύο αμερικάνικες εταιρείες θα μετατρέπει ένα μέρος του αργού πετρελαίου που παράγει σε χημικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Gulf Business, ο Chief Executive της Saudi Aramco, κ. Amin Nasser δήλωσε ότι ..

Επέστρεψαν στις Θέσεις τους οι Εργαζόμενοι της ΒΦΛ Μετά από 18 Μήνες Δικαστικών Αγώνων

Από το energia.gr
Σήμερα, μετά από 18 μήνες δικαστικών αγώνων, επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (νυν ELFE).

Η επιστροφή των περισσότερων από τους απολυμένους στη δουλειά τους είναι «όχι μόνο η πολυπόθητη δικαίωση, που ήρθε..

Σε "εμφύλιο" και "διχασμό" σπρώχνει η κυβέρνηση το κύκλωμα πετρελαιοειδών

Από το capital.gr
Έντονες αλλά (όπως όλα δείχνουν) δικαιολογημένες ανησυχίες μαζί με συναισθήματα αγανάκτησης για τον ρόλο του κράτους στο κύκλωμα πετρελαιοειδών εκφράζονται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) εν όψει ανατροπών.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες μας, τα διυλιστήρια πρόκειται να αναλάβουν απευθείας τη διοίκηση του Συνδέσμου, μέσω φυσικά των θυγατρικών εμπορικών επιχειρήσεων τις οποίες ελέγχουν. 

Μετά από περίπου..

Ο άγνωστος κρυμμένος θησαυρός αερίου στα ορυχεία της ΔΕΗ

Από το capital.gr
Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Τόσο είναι το ποσό που θα χρειαστεί η ΔΕΗ προκειμένου να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες προκαταρκτικές έρευνες και να διαπιστώσει εάν στα ορυχεία της, υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός από μη συμβατικό φυσικό αέριο που ενδέχεται να της ανοίξει νέους δρόμους, δραστηριότητες και φυσικά να αποτελέσει μια νέα αναπάντεχη πηγή εσόδων.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρόσφατα έφτασε στη διοίκηση της ΔΕΗ πρόταση από δημόσιο φορέα, να ξεκινήσει κάποιες..

Συνεργασία ΕΔΕΥ με JRC για την ασφάλεια των υπεράκτιων έργων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Τη σύμπραξη με το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξασφάλισε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ώστε εμπειρογνώμονες του JRC να συνδράμουν εντός του 2018 στο έργο της ΕΔΕΥ για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Offshore Οδηγίας. 

Αυτό αναφέρεται στο σχέδιο για την ασφάλεια σε υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, που εκπόνησε για φέτος η Διαχειριστική Εταιρεία και περιλαμβάνει τις ..