Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Κάιρο: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου

Από το energypress.gr
Κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, και οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της αιγυπτιακής κυριαρχίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτεται και θα αντιμετωπιστεί, επεσήμανε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς απάντηση ..

Τα πάνω- κάτω: Οι ΗΠΑ πουλάνε απευθείας πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή!

Από το newmoney.gr
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένα κράτος- πρότυπο στην παραγωγή πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο, όπου ατελείωτα δισεκατομμύρια από τις εξαγωγές ακατέργαστων πετρελαϊκών προϊόντων τροφοδοτούν ένα τεράστιο ταμείο κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων, δεν είναι ο πλέον προφανής πελάτης για το πετρέλαιο που παράγεται στο Τέξας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, σε μια εμπορική δραστηριότητα που δείχνει πώς η άνοδος της αμερικανικής σχιστολιθικής βιομηχανίας αναδεικνύει ..

Υδρογονάνθρακες: Ηθελημένη ή αθέλητη απαξίωση κοιτασμάτων με τέτοιες συμβάσεις;

Από το energypress.gr
Ως γνωστόν, υπάρχουν δύο ειδών συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας εξόρυξης υδρογοναθράκων: οι συμβάσεις Royalty+Taxes (Μισθώματος και Φορολογίας) και οι συμβάσεις Production Sharing (Διανομής Παραγωγής).

Στις συμβάσεις Royalty+Taxes οι εταιρείες είναι ιδιοκτήτες σχεδόν ολόκληρης της αξίας της παραγωγής υδρογοναθράκων που προκύπτει προς εμπορία στην επιφάνεια (αφαιρουμένου του μισθώματος). Οι εταιρείες μισθώνουν..

No comment


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, την ώρα που όλα τα Σωματεία του Ομίλου συντονίζουν τον αγώνα τους με την Ομοσπονδία, για να αποκρούσουμε το τελικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ, δεν ήταν εύκολο για εμάς να απαντάμε σε έναν συνάδελφο που παλεύαμε μαζί τόσα χρόνια και πετύχαμε τόσα πολλά.

Μας ήταν δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν τον συνάδελφό μας σ’ αυτές
τις αποφάσεις και την συμπεριφορά… Κάναμε δε..