Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ρωσία: Η πετρελαϊκή συμφωνία μείωσης παραγωγής ίσως πλήξει την οικονομία

Από το capital.gr
Μια παγκόσμια συμφωνία για μείωση της παραγωγής μεταξύ OPEC και χωρών εκτός OPEC ώστε να ενισχυθούν οι τιμές του πετρελαίου, ίσως πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας το 2018, ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Ο OPEC μαζί με μεγάλους εξαγωγείς όπως η Ρωσία, έχουν συμφωνήσει να διατηρήσουν..

Δύο δεσμευτικές προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ - τα προφίλ των επενδυτών

Από το kathimerini.gr
Δύο δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α. Ε. (ΔΕΣΦΑ) παρέλαβε την Παρασκευή το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι:

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Διοικητικό & Οικονομικό Απολογισμό 2017 – Προϋπολογισμό 2018

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέµπτη 15/02/2018 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ µε κεντρικό θέµα συζήτησης τον ∆ιοικητικό και Οικονοµικό Απολογισµό της χρονιάς που µας πέρασε. Μιας χρονιάς γεµάτης µε πολλά και σηµαντικά θέµατα, στα οποία κυριάρχησε η υπογραφή της 3ετούς ΕΣΣΕ 2017 – 2019 και του επίσης 3ετούς Εσωτερικού Κανονισµού Εργασίας 2017 – 2019.

Τα χαρακτηριστικά της ΕΣΣΕ την οποία διανύουµε είχαν..

Tellurian: Μην περιμένετε τον αγωγό για το αέριο της Αν. Μεσογείου

Υπέρ της χρήσης του LNG ως μέσο εξαγωγής του αερίου της Αν. Μεσογείου τάσσεται ο Άλμπερτ Νάχας, αντιπρόεδρος της Tellurian.

Ο ίδιος παρότρυνε τον εγχώριο κλάδο κατά το συνέδριο Athens Energy Forum "να βλέπει το LNG όχι ως εμπόρευμα αλλά ως μέσο μεταφοράς". Παράλληλα διατύπωσε την πρόβλεψη ότι η ζήτηση διεθνώς θα συνεχίσει να αυξάνεται. "Ποιος θα φανταζόταν..

ΟΟΣΑ: αυξήστε τους φόρους στην ενέργεια για να σώσετε τον πλανήτη απ' την κλιματική αλλαγή


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε μια επιτάχυνση της αποθράσυνσης των κλιματικών απατεώνων για τη λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών και σε μια μεγάλη σύμπτωση(;) αμέσως χθες ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε την έκθεση "Taxing Energy Use 2018", που απ' τον τίτλο τα λέει όλα.

Το ιστολόγιο "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός" ήδη απ' το Μάιο 2015 έχει αποκαλύψει το μεγάλο πάρτι που εξελίσσεται με τους διάφορους φόρους CO2 ανά τον πλανήτη, που σύμφωνα με την έκθεση "Carbon Pricing Watch 2015" ήταν ήδη 48 δισεκατομμύρια δολάρια για μόλις το 12% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Υπάρχει ακόμα..

Πεπεισμένη για την επιτυχία στο οικόπεδο 2 η Total

Από το energypress.gr
Αυτό το διάστημα η Total εργάζεται ώστε να μπει για πρώτη φορά στον τομέα του upstream στην Ελλάδα, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, καθώς έχει ήδη εδώ και 30 χρόνια παρουσία στο downstream, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Bernard Clement, αντιπρόεδρος της Total E&P με αρμοδιότητα για την περιοχή της Κασπίας και της Νοτίου Ευρώπης.

Ως Total έχουμε φιλόδοξους στόχους, να επεκτείνουμε..

Τι προβλέπει για φέτος το σχέδιο της ΕΔΕΥ για την αποτελεσματική εποπτεία μεγάλων κινδύνων

Από το energypress.gr
Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ως Αρμόδια Αρχή για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, εκπόνησε το ετήσιο σχέδιο για την αποτελεσματική εποπτεία μεγάλων κινδύνων, για το έτος 2018. Το ετήσιο σχέδιο θα παρακολουθείται και θα υποστηρίζεται από το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό σε τεχνικά και νομικά θέματα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα προχωρήσει στις ακόλουθες ρυθμιστικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους:

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ): Ανοίξαμε τις πόρτες των διεθνών κολοσσών, μπορούμε να πετύχουμε στους υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Στις προσπάθειες που κατέβαλαν τα ΕΛΠΕ να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών όπως η Total, η ExxonMobil και η Edison ώστε να συνεργαστούν για έρευνες υδρογονανθράκων σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που, πλην Πρίνου, δεν είχε προηγούμενη δραστηριότητα στον τομέα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ.

Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγορίου, βασικό όπλο στα χέρια των ΕΛΠΕ ήταν..

Οικονομικές προσφορές και από τους δύο διεκδικητές του ΔΕΣΦΑ αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ – Προσδοκά τίμημα περί τα 500 εκατ. ευρώ

Από το worldenergynews.gr
Λήγει σήμερα (16/2) μετά την παράταση που δόθηκε, το χρονικό περιθώριο - καταληκτική ημερομηνία υποβολής από τις δύο κοινοπραξίες των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ. 

Στο ΤΑΙΠΕΔ που τρέχει τον σχετικό διαγωνισμό, λίγα 24ωρα νωρίτερα θεωρούσαν δεδομένο ότι θα προσέλθουν και τα δύο επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προκριθεί στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, καθώς το..