Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Η Μετάθεση του Άξονα Πετρελαϊκού Ενδιαφέροντος προς τα Δυτικά η Βαθύτερη Αιτία για την Τουρκική Προκλητικότητα

Από το energia.gr
Η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα το επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής και σχεδόν ταυτόχρονα το «μπλόκο» από τουρκικά πολεμικά πλοία στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ με στόχο την παρεμπόδιση προγραμματισμένων ερευνών από γεωτρύπανο της ιταλικής πετρελαϊκής ΕΝΙ, δεν αφήνουν πλέον ουδεμία αμφιβολία για τα σχέδια της Άγκυρας και τις ωμές διεκδικήσεις της σε Αιγαίο και Κύπρο. Εξάλλου, το μήνυμα του ίδιου..

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη τροφοδότηση με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Από το bankingnews.gr
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας A.E. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), η πρώτη για τα ελληνικά δεδομένα τροφοδότηση με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, που αφορά σενάριο έκτακτης επέμβασης μετά από βλάβη του δικτύου σε σταθμό μείωσης πίεσης - μέτρησης, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις βιομηχανίας στη Λάρισα, στο 8ο χλμ. Εθνικής Οδού Λάρισας - Αθήνας, κόμβος Νίκαιας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η επέμβαση τροφοδότησης με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, περιελάμβανε..

Τα σχέδια της BP για τις επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν

Από το worldenergynews.gr
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP η οποία εκμεταλλεύεται πολλούς τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, δεν προγραμματίζει καμία διακοπή της λειτουργίας των πλατφορμών φέτος και προτίθεται να προχωρήσει σε νέα έργα, δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της BP στο Reuters.
 "Δεν προβλέπεται καμία αλλαγή για το τρέχον έτος, νομίζω ότι ..

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ


Ε.Τσοτσορός: Περαιτέρω ενίσχυση των ΕΛΠΕ με την έξοδο από τα μνημόνια

Από το pronews.gr
Την προσεχή Πέμπτη, ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων θα ανακοινώσει νέο ρεκόρ κερδοφορίας και παραγωγής, για το 2017, ενώ και τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα κινηθούν σε ιστορικό υψηλό, και συγκεκριμένα πάνω από 800 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διετία 2016 - 2017 η μετοχή των ΕΛΠΕ σημείωσε υπερδιπλάσια αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων.

Τα στοιχεία αυτά επισημαίνει ο πρόεδρος του Ομίλου Ευστάθιος Τσοτσορός σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι..