Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

FSRU Αλεξανδρούπολης: Καθυστέρηση Ενός Έτους στην Τελική Επενδυτική Απόφαση

Από το energia.gr
Η ημερομηνία – στόχος για την τελική επενδυτική απόφαση (Final Investment Decision) που είχε τεθεί για την κατασκευή της νέας πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη (Floating Storage Regasification Unit - FSRU) έχει ξεφύγει από το χρονοδιάγραμμα κατά περίπου ένα έτος. Αυτό εκτιμούν στελέχη της GasLog, μίας από τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες που κατασκευάζει και διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία κατέχει 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Gastrade (αναπτύσσει το έργο στην Αλεξανδρούπολη).

«Το FSRU της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει..

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ


BP: Η Διάδοση των Ηλεκτρικών Οχημάτων Αναμένεται να Περιορίσει τη Ζήτηση Πετρελαίου ως το 2040


Από το energia.gr
Η διάδοση της χρήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι υπηρεσίες διαμοιρασμού διαδρομών αναμένεται να περιορίσουν την κατανάλωση αργού πετρελαίου ως το 2040. Αυτό αναφέρει το BP Energy Outlook 2018, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός.

Στην φετινή ετήσια έκθεσή της, η BP προβλέπει εκρηκτική ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2040, με τον επικεφαλής οικονομολόγο της εταιρείας, Spencer Dale, να περιγράφει..

Στη Γερμανία κανείς δεν συζητά στα σοβαρά για εγκατάλειψη του λιγνίτη. Τ' άκουσες κ. Σταθάκη;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιγνίτη στην Ευρώπη και o δεύτερος μεγαλύτερος στον πλανήτη, πίσω μόνο απ' την Κίνα. Βασίζει εδώ και πολλές δεκαετίες την ηλεκτροπαραγωγή της στο λιγνίτη της, το δικό της Schwarze Gold, τη μακράν πιο φθηνή πηγή ηλεκτροπαραγωγής και τον θεωρεί επισήμως ως ένα σημαντικό παράγοντα για το ενεργειακό μείγμα της χώρας στην εποχή της Ενεργειακής Μετάβασης, της περίφημης Energiewende: "Das "schwarze Gold" ist nach wie vor ein wichtiger Faktor im Energieerzeugungsmix." Την ίδια στιγμή στη χρεοκοπημένη χώρα οι συγκεκριμένοι πολιτικοί που επιτείνουν το ενεργειακό μπάχαλο του 21ου αιώνα θεωρούν ως καύσιμο μετάβασης το φυσικό αέριο!..

Κυπριακή ΑΟΖ: Έτοιμο να αποχωρήσει το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ

Από το pronews.gr
Το γεωτρύπανο SAIPEM 12000 της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ ετοιμάζεται να στρέψει τη πρύμνη του στο γεωτρητικό στόχο «Σουπιά» στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και να βάλει πλώρη για το Μαρόκο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση για αποχώρηση από το σημείο στο οποίο βρίσκεται εδώ και 12 μέρες, αναμένοντας..

No comment


Ανοίγει η "βεντάλια" για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις- Εναλλακτικά μοντέλα εξετάζει η κυβέρνηση για ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Εναλλακτικά σενάρια για την αξιοποίηση των ποσοστών του ΤΑΙΠΕΔ στις ενεργειακές εταιρείες επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιδίωξη που θα τεθεί σε συζήτηση κατά τη διαδικασία της τέταρτης αξιολόγησης καθώς βεβαίως δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει πάρει την έγκριση των δανειστών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενδεχομένως και άλλα μέλη της κυβέρνησης, επιθυμούν να μην πωληθούν στο σύνολό τους τα κρατικά ποσοστά σε ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, και ΔΕΗ, παρά να υπάρξουν λύσεις που να διασφαλίζουν τον έλεγχο του Δημοσίου.

Αν και μένει να φανεί κατά πόσο..