Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Οι θετικές επιπτώσεις της συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ Αυστραλίας και Ανατολικού Τιμόρ

Από το lygeros.org
Μετά από δεκαετίες προβλημάτων, η Αυστραλία και το Ανατολικό Τιμόρ κατάφεραν να υπογράψουν μια συμφωνία οριοθέτησης των ΑΟΖ, η οποία βασίζεται στο Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και στην έννοια της μέσης γραμμής. 

Αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή για τις δυο χώρες, διότι προηγουμένως η συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας και Ινδονησίας βασιζόταν πάνω στη γεωλογική υφαλοκρηπίδα και ουσιαστικά..

Exxon Mobil: Ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των πληρωμάτων μας - Το Carson City στην Αν. Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
‘Ύψιστη προτεραιότητα της ExxonMobil είναι η ασφάλεια των πληρωμάτων των σκαφών που θα διενεργήσουν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και όσων άλλων βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της εταιρείας, απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος της ExxonMobil, Suann Guthrie, δήλωσε ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας, που αφορά τις εργασίες στο τεμάχιο 10, προχωρά κανονικά θέτοντας..

Θετικοί οι Γάλλοι για τις ιδιωτικοποιήσεις: Αποθήκη Καβάλας, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και Υποδομές υπό εξέταση

Από το worldenergynews.gr
Έντονο είναι το γαλλικό ενδιαφέρον όπως προκύπτει από επαφές με Έλληνες παράγοντες στην Γαλλία για τις Υποδομές στην Ελλάδας, ενώ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εξελίξεων στον ενεργιακό τομέα.
Η υποθαλάσσια αποθήκη της Καβάλας με το κοίτασμα φυσικού αερίου είναι στο στόχαστρο των Γάλλων.
Σύμφωνα με μελέτη που έχει λάβει χώρα, η αποθήκη απαιτεί ..

8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, πρόσφυγες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου και οι ίσες ευκαιρίες, μόνο με την αναφορά τους στη νομοθεσία και σε διακηρύξεις ισότητας.

Φέτος 8 Μάρτη 2018, το μήνυμα της ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της αφορά στην ευθύνη των συνδικάτων να φέρουν στο φως τις διακρίσεις στην εργασία. Το μήνυμα της ΓΣΕΕ είναι καθαρό και σαφές:

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΣΦΑ ΑΕ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράσει την έντονη ανησυχία της σχετικά με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), μία ακόμη κερδοφόρα επιχείρηση, στην εκποίηση της οποίας προχωρά η Κυβέρνηση.

Η Συνομοσπονδία με επιστολή που απέστειλε στους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας, ζητά από την πολιτική ηγεσία, να δεσμεύσει τον αγοραστή προκειμένου να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και όσων εργάζονται..

Απαγορευτική για την πώληση η πραγματική αποτίμηση των ΕΛΠΕ - Το ευρωπαϊκό περιβάλλον, το dieselgate και η αρνητική διάθεση των “μεγάλων πορτοφολιών”

Από το energypress.gr
Ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του Γ. Σταθάκη με το ΠΣΕΕΠ την περασμένη Πέμπτη, καθώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα τρία σενάρια αλλά και η πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ. 

Και μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη να τηρήσει τη μνημονιακή δέσμευση, εντούτοις το όλο εγχείρημα ενδέχεται να αποδειχθεί στην πράξη πολύ πιο περίπλοκο.

Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός έχει ..

Nasser (Saudi Aramco): Ο πετρελαϊκός τομέας χρειάζεται επενδύσεις 20 τρισ. δολαρίων τα επόμενα 25 χρόνια

Από το worldenergynews.gr
Η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να επενδύσει περισσότερα από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια για να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης και να αντισταθμίσει τη φυσική υποχώρηση των ανεπτυγμένων πεδίων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Saudi Aramco Amin Nasser την Τρίτη 6/3/2018.

Μιλώντας στο συνέδριο της CERAWeek στο Χιούστον, ο Nasser δήλωσε, σύμφωνα με το CNBC, ότι ο κλάδος έχει..