Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας – Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών: η εκστρατεία 2018-19 ξεκίνησε επίσημα!

Από το osha.europa.eu
Οι επικίνδυνες ουσίες εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των ευρωπαίων εργαζομένων. Η ευαισθητοποίηση όσον αφορά την ανάγκη να εξαλειφθεί η έκθεση στις επικίνδυνες ουσίες – και να περιοριστούν οι ουσίες αυτές όπου δεν είναι εφικτή η εξάλειψη – αποτελεί το επίκεντρο της νέας εκστρατείας με τίτλο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας – Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών ». Η εκστρατεία θα ξεκινήσει στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 24 Απριλίου 2018 στις 12:00.

Ποικίλο υλικό της εκστρατείας είναι..

Δουλεύετε την Πρωτομαγιά; - Δείτε πως πρέπει να αμειφθείτε

Από το pronews.gr
Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας καθιερώθηκε από τον Νόμο η εορτή της 1ης Μαΐου.

Για την εορτή της 1ης Μαΐου, η οποία φέτος συμπίπτει με ημέρα Τρίτη, μετά την έκδοση του Ν. 4468/2017, με το άρθρο 14 του οποίου η μέρα αυτή καθιερώθηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας και καταργήθηκε το προηγούμενο καθεστώς..

Το στοίχημα των 100 δολαρίων για τον "μαύρο χρυσό"

Από το capital.gr 
Το 2014 η άρνηση της Σαουδικής Αραβίας να αποδεχθεί μειώσεις στην παραγωγή των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ ήταν ο βασικότερος λόγος (μαζί, βεβαίως, με την υπερπροσφορά αργού στην παγκόσμια αγορά) που οδήγησε στην καταρράκωση των τιμών του "μαύρου χρυσού" τα προηγούμενα χρόνια, που έπεσαν ακόμα και κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι. Η τότε απόφαση των Σαουδαράβων έκρυβε..

Ο ρόλος της Κύπρου και του φυσικού αερίου της Μεσογείου για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια


Από το hellasjournal.com
Το παρόν Δοκίμιο εξετάζει τη στρατηγική σημασία των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ασφάλεια σε συνδυασμό με ανάλυση της πιο σωστής και ενδεδειγμένης εξαγωγικής επιλογής φυσικού αερίου για την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Η έκδηλη υπεροχή της Μονάδας Υγροποίησης Φυσικού Αερίου (LNG Plant) υπογραμμίζεται ως η βέλτιστη και η πιο ορθολογιστική επιλογή τόσο..