Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Φτώχεια και Ανισότητα στην Ελλάδα

Από το inegsee.gr
Η απορύθμιση της εγχώριας αγοράς εργασίας και ταυτόχρονα οι πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης των νοικοκυριών είχαν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση της φτώχειας και την επιδείνωση των όρων διαβίωσης των πολιτών. 
Φαινόμενα τα οποία αποκτούν..

BofA: Δεν αποκλείεται να δούμε το πετρέλαιο στα $100 του χρόνου

Από το newmoney.gr
Το πετρέλαιο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ράλι ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που έχει να δει η αγορά από το 2014, σύμφωνα με την Bank of America.

Οι αναλυτές της αμερικάνικης τράπεζας υποστηρίζουν πως η κατάρρευση της παραγωγής στη Βενεζουέλα και η πτώση των ιρανικών εξαγωγών λόγων των αμερικάνικων κυρώσεων, αναμένεται να μειώσουν σημαντικά ..

Σταθάκης: Το κράτος παραμένει ο βασικός μέτοχος στον τομέα έρευνας υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Φιλοξενούμενος  σήμερα στο Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης  τοποθετήθηκε σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ διαβεβαιώνοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να βγει ζημιωμένο. Η κυβέρνηση έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε..

Επίσκεψη Π Λαφαζάνη στις ΒΕΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αύριο Παρασκευή 11/05/18 και ώρα 11:00 θα επισκεφθεί τις ΒΕΑ ο Πρόεδρος του ΛΑΕ κος Π. Λαφαζάνης µε κλιµάκιο του κόµµατος, όπου θα συναντηθεί µε το Σωµατείο και θα γίνει ενηµέρωση για το θέµα της Ιδιωτικοποίησης και άλλα τρέχοντα ζητήµατα. 

Για την επόμενη ημέρα των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν προετοιμάζονται ΕΛΠΕ και Motor Oil

Από το worldenergynews.gr
Τις πιθανές συνέπειες στην εγχώρια αγορά καυσίμων από την εφαρμογή των επαπειλούμενων κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά διυλιστήρια, ΕΛΠΕ και Μotor Oil, τα οποία καλύπτουν μέρος των αναγκών τους με ιρανικό αργό. 

Τα ΕΛΠΕ εισάγουν σήμερα το από το Ιράν περίπου το 22% των αναγκών τους σε αργό, ποσότητα που όπως αναφέρουν κύκλοι του Ομίλου μπορεί να..

Ξεχάστε το Ιράν. Η πραγματική δράση της αγοράς πετρελαίου συμβαίνει στην Κίνα

Από το capital.gr
Ξεχάστε το Ιράν, τον σχιστόλιθο και τον ΟΠΕΚ. Η πραγματική δράση στην αγορά πετρελαίου λαμβάνει χώρα στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως πέρυσι και για το 2018 ελπίζει να υπερβεί και αυτό το επίτευγμα. Οι εισαγωγές ύψους 39,46 εκατομμύρια μετρικών τόνων τον Απρίλιο που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ακολουθούν μετά τις ισχυρές επιδόσεις των προηγούμενων μηνών. Μέχρι την αρχή του τρέχοντος έτους, η Κίνα δεν είχε..